Petak, 3. veljače 2023.

Snijeg stvorio probleme u prometu, moglo bi ga pasti i do pola metra

Prometna nesreća zabilježena je i na autocesti A4 kraj čvora Ludbreg u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h

Preporučujemo

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je u ponedjeljak ujutro kako Hrvatsku čeka promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme, kao i da će mjestimice biti i kiše.

”Susnježice i snijega lokalno će u prvom dijelu dana biti i u nizinama središnje Hrvatske. Oborina će mjestimice biti obilna”, glasila je prognoza.

A snijeg je u ponedjeljak stvorio i velike probleme u prometu, osobito na autocestama na kojima su se našla i vozila bez zimske opreme. Niz prometnih nesreća zabilježen je na autocestama A1, A4 i A6.

Prometna nesreća zabilježena je i na autocesti A4 kraj čvora Ludbreg u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Što nas čeka u sljedećim danima? U gorju bi moglo napasti i do pola metra snijega.

”Tjedan će obilježiti vrlo dinamično vrijeme, njegova prva polovina bit će u znaku juga i jugozapadnjaka, no unatoč tomu stići će dovoljno hladnog zraka da kiša u unutrašnjosti već u ponedjeljak prijeđe u susnježicu i snijeg te da nastane snježni pokrivač, u gorju i značajniji, no bit će ga i u nekim nizinama, posebice zapadne Hrvatske. Pritjecanje vlažnog zraka za posljedicu će imati mjestimice vrlo obilnu oborinu, tako do kraja radnog dijela tjedna lokalno može pasti i više od 100 mm oborine, ponajprije na Jadranu i u predjelima uz njega”, doznaje se u DHMZ-u.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti