Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Socca reprezentacija Hrvatske u Prelogu remizirala sa Slovenijom, Lacić-Klarić i Herent strijelci

Utakmica je završila rezultatom 6:6, a izbornici su dobili prilike isprobati razne taktičke kombinacije u završnoj fazi priprema

U sklopu priprema za nadolazeće Socca svjetsko prvenstvo u malom nogometu Hrvatska i Slovenija odigrale su u Prelogu, na terenu Hotela Panorama, prijateljsku pripremnu utakmicu.

Utakmica je završila rezultatom 6:6, a izbornici su dobili prilike isprobati razne taktičke kombinacije u završnoj fazi priprema.

Treba naglasiti kako je Hrvatska imala vodstvo od visokih 5:1, ali je onda izbornik Željko Ostrman odlučio vježbati igru s golmanom igračem što nije urodilo plodom te su se Slovenci vratili u utakmicu. Upravo na tom segmentu hrvatski reprezentativci morat će dodatno poraditi uoči SP-a.

– Zadovoljan sam kako je utakmica izgledala. Igralo se 3×20 minuta, a posebno sam zadovoljan što smo nakon 40 minuta imali prednost od 5:1. Slovenci su kasnije iskoristili što smo vježbali igru s dodatnim igračem u polju pa je na kraju utakmica završila remijem. Smatram da su se novi igrači, koji su priključeni nakon EuroCupa u Moldaviji, pokazali da imamo jako dobru ekipu – riječi su hrvatskog izbornika Željko Ostrmana.

Naglasimo kako su golove za hrvatsku reprezentaciju u ovoj utakmici postigli Leon Lacić-Klarić (2x) iz Radnika Križevci, Tomislav Haramustek (2x), Matej Herent (Mladost Kloštar Podravski) i Marin Romić.

– Svakako još imamo prostora za napredak, a nadam se da ćemo do Essena biti uigrani i spremni. Meksiko će nam vjerojatno biti najteži suparnik u skupini. Smatram da bi trebali proći grupu jer imamo kvalitetu što smo i pokazali na nedavnom EuroCupu u Moldaviji. Manje od toga za nas će biti neuspjeh – rekao je Josip Haluška, kapetan hrvatske malonogometne reprezentacije.

Hrvatska i Slovenija, kao bliski susjedi, već tradicionalno prije svakog SP-a odigravaju pripremne prijateljske utakmice te održavaju međusobno prijateljstvo. Vrlo zadovoljni dugogodišnjom suradnjom su čelni ljudi Slovenskog saveza.

– Bila je to baš prava prijateljska utakmica. Bitno nam je bilo isprobati nove igrače i vidjeti kako su se uklopili u reprezentaciju. Zadovoljan sam viđenim. Do Svjetskog prvenstva imat ćemo još nekoliko treninga, a nadam se i još jednu prijateljsku utakmicu s Hrvatskom kod nas u Sloveniji – izjavio je Simon Detellbach iz Slovenskog socca malonogometnog saveza.

Izbornik hrvatske reprezentacije Željko Ostrman ima još svega nekoliko dana za pomno razmišljanje i kalkuliranje jer idućeg tjedna mora prema Svjetskoj malonogometnoj federaciji (ISF) poslati završni popis reprezentativaca za Socca SP u malom nogometu koje se od 2. do 11. lipnja održava u njemačkom gradu Essenu.

Hrvatska – Slovenija 6:6
Sastav Hrvatske: Beljan (GK), Romić, Čović, Ležaić, Haramustek, Haluška (C), Herent, Karamarković, Lacić-Klarić

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti