Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Sofija Pajan i Bartol Varović iz OŠ Fran Koncelak Drnje među najboljima u Hrvatskoj na matematičkom natjecanju ‘Klokan bez granica’

Na natjecanju je iz matične škole u Drnju i područnih škola u Hlebinama, Sigecu i Torčecu sudjelovalo 67 učenika od drugog do osmog razreda

- Oglas -

U ožujku je u Osnovnoj školi Fran Koncelak Drnje održano međunarodno matematičko natjecanje ‘Klokan bez granica’.

Međunarodna udruga ‘Klokan bez granica‘ okuplja predstavnike iz više od 80 država svijeta, a cilj natjecanja je popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje.

Na natjecanju je iz matične škole u Drnju i područnih škola u Hlebinama, Sigecu i Torčecu sudjelovalo 67 učenika od drugog do osmog razreda.

- Oglas -

Krajem travnja objavljene su konačne rang liste učenika iz cijele Hrvatske te su se među deset posto najbolje plasiranih učenika našli Sofija Pajan iz 5.a i Bartol Varović iz 6.a, koji su i nagrađeni.

“Iako nisu u deset posto najboljih, učenici Niko Sataić, Noa Petričević, Viktoria Forgač, Ivan Blažek i Lovro Đelekovčan su zbog iznimnih rezultata dobili utješne nagrade”, poručili su učitelji matematike iz OŠ Fran Koncelak Drnje.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti