Nedjelja, 27. studenoga 2022.

SPASIO BRATOV STAN, ALI I CIJELU KUĆU: ‘Već su se rastalile rolete, razbio sam prozor i ušao s aparatom za gašenje…’

Izbio je požar u obiteljskoj trokatnici u kojoj žive tri brata s obiteljima - junak dana je Đuro Galović iz srednje etaže

Preporučujemo

Ovogodišnji blagdan Svih svetih u obitelji Galović iz Zagrebačke ceste u Krapini neće se pamtiti samo po okupljanju kako bi se prisjetili najdražih kojih više nema. Naime, prije 10 sati u prizemlju trokatnice, u kojoj na svakoj etaži živi po jedan brat s obitelji, izbio je požar.

Ekipa portala Zagorje International zatekla je vatrogasce na djelu, još se dobro dimilo iz kuće, no požar je bio ugašen. Obitelj, dakako u šoku, nije im baš bilo drago što vide novinare, što je razumljivo.

Što se dogodilo po dojavi, ispričao je voditelj intervencije Zvonko Ortner, inače voditelj odjeljenja u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Krapina.

– Kad smo stigli sukljao je dim kroz prozore i vrata, s time da je požar izbio u prizemlju kuće, unutar jedne prostorije, a dim se širio na čitavu građevinu. Bilo je još samo malo plamena na krevetu, što smo odmah ugasili. Nakon toga sve je pregledano termo kamerom, isključili smo struju i sve pregledali koristeći maske s kisikom. Na intervenciju je izašla Javna vatrogasna postrojba s tri člana te deset pripadnika DVD-a Krapina s ukupno dva navalna vozila, kombijem i cisternom – kazao je Ortner.

A, naslonivši se na jedno od vatrogasnih vozila, do daha je pokušao doći junak dana, Đuro Galović, koji živi na srednjoj etaži kuće i koji se odmah čim je primijetio dim upustio u gašenje vatre.

– Tu dolje živi brat Josip, no njega nije bilo unutra, tako da ne znamo što je izazvalo požar. Rolete su se već rastalile i kroz prozor sam vidio da gori krevet. Razbio sam odmah prozor, a drugi brat mi je dodao mali aparat za gašenje i ugasio sam vatru – ispričao je Đuro za Zagorje International, dok je čekao da dođu kola hitne kako bi ga liječnici pregledali, budući da se, gaseći požar, nadisao dima.

Srećom, to je najteža posljedica ovog požara, uz dakako, materijalnu štetu, ali ona je, kao i uvijek, nadoknadiva.

Uzrok požara bit će poznat nakon što policija objavi rezultate očevidnih radnji.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti