13.1 C
Zagreb
Srijeda, 21. travnja 2021.

Sportaši su zbunjeni: smije se tehnicirati i voditi lopta, ali se ne smije igrati na dva mala gola

Treninzi grupnih sportova poput nogometa te kontaktnih sportova mogu se održavati, ali samo tako da se radi na kondiciji i vještinama koje ne uključuju međusobni kontakt

Preporučujemo

Od 1. ožujka otvaraju se terase kafića i restorana koje će moći raditi od 6 do 22 sata bez puštanja glazbe te se dopuštaju treninzi u zatvorenom, uz pridržavanje epidemioloških mjera, izvijestio je u petak Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Što se tiče sportova, konkretno, dopušteni su, ali bez kontakata sportaša. Trening grupnih sportova se može održavati, ali tako da se radi na kondiciji i vještinama za koje nije potreban kontakt. Nakon svakog treninga potrebno je temeljito očistiti dvoranu i rekvizite te prozračiti dvoranu.

Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste, a ako je to nužno, onda u svlačionici istovremeno ne smije biti više od dvije osobe.

Dvorane se moraju redovito provjetravati i može biti jedna osoba na 20 metara četvornih u dvorani i o tome mora biti izvješena obavijest.

Primjerice, košarkaši mogu vježbati vođenje lopte i pucanje na koš, bez utakmica u kojima dolazi do kontakta. Hakleri recimo mogu tehnicirati, ali ne mogu odigrati na dva mala gola.

Obvezno je nošenje maski prilikom dolaska i odlaska te vođenje evidencija, a sprave na kojima se vježba moraju se redovito dezinficirati, a prostorije prozračivati. Tijekom treninga ne treba nositi maske.

Najnovije objave