Četvrtak, 21. listopada 2021.

Sprema se Picokijada i još jedna spektakularna Legenda o picokima, Janči: ‘Ponosni smo što će tradicija biti očuvana’

I ove godine redatelj je Krešo Dolenčić te se i ove godine sprema veliki, bogati prikaz koji će nadmašiti sve one prijašnje

Preporučujemo

U srcu utvrde Stari grad predstavljena je Picokijada 2021. Još smo ranije objavili kako će u zabavnom dijelu nastupiti Neno Belan, Željko Bebek i Jelena Rozga, a glavni događaj kao i svake godine bit će spektakularna Legenda o Picokima.

I ove godine redatelj je Krešo Dolenčić te se i ove godine sprema veliki, bogati prikaz koji će nadmašiti sve one prijašnje. Jedva je čekao da dođe u Đurđevac, da bude ‘mali kotačić velikog naroda, velikog kraja’. Svima priča o Picokijadi i pokazuje im snimke, te svi ostaju zadivljeni.

“I ove smo godine uspjeli u kratkom roku sve pripremiti. Svi uključeni daju sve od sebe da možemo organizirati ovoliki broj manifestacija unutar Picokijade. Hvala svim pojedincima, udrugama, Vidu i Kreši, a posebna zahvala svim sponzorima. Zahvaljujući njima Picokijada je samo održiva. Ponosni smo što će tradicija biti očuvana. Drago nam je da ćemo uz minimalna ograničenja (rada do 12 sati) uspjeti održati sve što smo planirali.” – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i dodao kako je budžet nešto malo više od pola milijuna kuna.

Zbog nacionalnog značaja, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, stavilo je centralnu priredbu, scenski prikaz Legende o Picokima pod zaštitu i 2007. godine dodijelilo joj trajni status nematerijalnoga kulturnog dobra. Godinu kasnije, Legenda o Picokima postala je i nacionalni pobjednik u istoj kategoriji te dobila prestižnu titulu EDEN-a (European Destinations of Excellence), za očuvanje i njegovanje nematerijalne kulturne baštine. Tada se pridružila i mreži Europskih destinacija turističke izvrsnosti, a 2013. postala je i ponosni nositelj prestižne titule Simply the best.

Ovogodišnja je Picokijada pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, gosp. Zorana Milanovića, Ministarstva kulture i Ministarstva turizma. Sponzori su Erste Banka, INA, Hrvatske šume, Bistra, Kotlar, Beton design, Koprivničko-križevačka županija i Zagrebačka pivovara.

Cijeli program Picokijade 2021. pogledajte OVDJE.

Najnovije objave