Utorak, 23. travnja 2024.

Sramotno je smanjivati plaće liječnicima i medicinskim sestrama u vrijeme borbe s koronavirusom

Svim zdravstvenim djelatnicima nužno je plaću obračunavati na najpovoljniji način za radnika u trenutku kada je više od 200 zdravstvenih djelatnika zaraženo, a gotovo 700 u samoizolaciji te kada su zdravstveni djelatnici mobilizirani odlukom Ministarstva zdravstva

- Oglas -

Hrvatska liječnička komora (HLK) ocijenila je u subotu nedopustivim i zabrinjavajućim postupke pojedinih ravnatelja zdravstvenih ustanova koji smanjuju plaće liječnicima i drugim zdravstvenim djelatnicima, ističući da time krše uputu Ministarstva zdravstva od 2. travnja.

“Postupci ravnatelja koji proizvoljno i pogrešno tumače ovu uputu Ministarstva zdravstva i tako smanjuju plaće liječnika u vrijeme borbe s epidemijom, ne samo da su neshvatljivi i nedopustivi, nego ti ravnatelji izravno narušavaju autoritet ministra zdravstva Vilija Beroša”, priopćio je predsjednik HLK-a Krešimir Luetić.

HLK smatra da je svim zdravstvenim djelatnicima nužno plaću obračunavati na najpovoljniji način za radnika u trenutku kada je više od 200 zdravstvenih djelatnika zaraženo, a gotovo 700 u samoizolaciji te kada su zdravstveni djelatnici mobilizirani odlukom Ministarstva zdravstva.

- Oglas -

“Nevjerojatno je da u ovoj situaciji u kojoj su zdravstveni radnici na prvoj crti obrane društva od epidemije Covida 19, pojedinci traže pravne izlike kako bi financijski zakinuli zdravstvene radnike i smanjili im plaću”, naglasio je Luetić.

Ističe da je uputa Ministarstva zdravstva od 2. travnja, koja pojašnjava obračun plaće zdravstvenim radnicima i evidenciju prekovremenog rada za vrijeme epidemije, sasvim jasna i nedvosmislena te da ju ravnatelji trebaju jedinstveno provoditi u svim zdravstvenim ustanovama.

Stoga HLK poziva ravnatelje zdravstvenih ustanova gdje su isplaćene pogrešno obračunate plaće da odmah, uz sljedeću plaću za travanj, žurno isprave sve takve greške.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti