Srijeda, 22. ožujka 2023.

Stanovnicima Podravine i Prigorja po najpovoljnijim cijenama dostupno 79 autobusnih linija

Prema odluci hrvatske Vlade županijama će biti dodijeljena sredstva za uspostavu javnog linijskog prijevoza prema broju stanovnika i linija

Preporučujemo

Proteklog su tjedna koprivničko-križevački župan Darko Koren i predstavnici prijevoznika potpisali ugovore o javnoj usluzi prijevoza putnika u cestovnom prometu, a od utorka je na području županije započela realizacija projekta koji je iznimno značajan za stanovnike Koprivničko-križevačke županije.

Modelom javnog linijskog prijevoza definirano je 79 autobusnih linija – 44 županijske i 35 međužupanijske linije na kojem će prometovati autobusi četiri autoprijevoznika (Čazmatrans promet, Obrt za prijevoz i usluge Autoprijevoznik Željko Šubić, Podravina Express Tours, Autoprijevoznički obrt Škriljak) koji će dogovorenim linijama obuhvatiti čak milijun i pol kilometara na godišnjoj razini.

Prema odluci hrvatske Vlade županijama će biti dodijeljena sredstva za uspostavu javnog linijskog prijevoza prema broju stanovnika i linija. U Koprivničko-križevačkoj županiji riječ je o projektu u ukupnom iznosu od 22 milijuna kuna pri čemu Županija sudjeluje s 5,5 milijuna kuna, a država s 16,5 milijuna kuna.

U dogovoru s prijevoznicima osigurane su dodatne pogodnosti za korisnike koje će omogućiti povoljniji prijevoz, istaknuli su iz Koprivničko-križevačke županije.

Tako radnička mjesečna karta iznositi 80% od pune cijene, studentska mjesečna karta iznositi 20% od pune cijene, učenici mjesečnu kartu plaćaju svega 5% od pune cijene, a umirovljenici 20% od pune cijene pri čemu imaju i dodatnu pogodnost kupovine dnevne karte koja iznosi samo 20 posto od ukupne cijene.

Cjenik karata po zonama možete pogledati OVDJE.

Mrežu linija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti