Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Što će biti s amaterskim nogometnim ligama u Podravini i Prigorju?

Bojim se da smo mi završili sezonu, ističe tajnik koprivničko-križevačkog Nogometnog saveza Danijel Lončar

- Oglas -

Zbog situacije oko koronavirusa, život se svima u Hrvatskoj drastično promijenio. I pitanje svih pitanja je koliko će sve to dugo trajati. Zasad je to nemoguće prognozirati. Još prije dva tjedna do daljnjega su odgođena i sva nogometna natjecanja. S obzirom na to da se ne vidi kraj drastičnih mjera u borbi protiv opakog virusa, svakim danom sve je izglednije da se nastavak nogometnih prvenstava u amaterskim ligama možda uopće neće ni igrati. Jer neće se imati ni kada.

U Nogometnom savezu Koprivničko-križevačke županije kažu kako trenutačno ne mogu davati nikakve posebne informacije, ali da razmišljaju o puno opcija. Jedne od njih su i poništavanje prvenstava ili proglašavanje pobjednika prema postojećim ljestvicama od kraja jeseni. Problem je najveći što s momčadima koje su na zadnjim mjestima i trebale bi seliti u niži rang.

– Hrvatski nogometni savez izvijestio je da se do 31. ožujka prekidaju sve aktivnosti, a sada je taj rok produljen do daljnjega. Čekamo daljnje obavijesti i upute. Ovakva situacija može potrajati mjesecima, tek se očekuje rasplamsavanje pandemije. U pravilnicima nigdje nije predviđena ovakva situacija, vjerojatno će svaki županijski savez na preporuku HNS-a pojedinačno donositi odluke. Pravna služba dat će upute o svemu tome – rekao je tajnik koprivničko-križevačkog Nogometnog saveza Danijel Lončar.

- Oglas -

I dok bi profesionalci ubrzanim ritmom još i mogli dovršiti sezonu, amaterima je to nemoguće zbog poslovnih obveza.

– Bojim se da smo mi završili sezonu. Treba gledati da ovo prođe što prije, da svi ostanemo zdravi. Sada je najvažnije čuvati sebe i druge oko sebe – kazao je Lončar.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti