Nedjelja, 19. rujna 2021.

Što i kako dalje u đurđevačkom Graničaru? Za desetak dana je Izborna skupština pa će se znati više

Pravilnik HNS-a nalaže da posljednja momčad lige obavezno ispada, no znajući da će HNS-u biti problem popuniti Treću HNL Sjever u Graničaru se nadaju da će ostati u ligi

Preporučujemo

Nesretnim raspletom proljetnog dijela Treće HNL Sjever đurđevački Graničar ispao je iz lige. Do posljednjeg kola bili su pretposljednji, no buđenje virovskog Podravca u posljednjim kolima skupo ih je koštalo. I u zadnjem kolu imali su sve u svojim rukama, no u susretu s Bjelovarom nisu uspjeli pobijediti.

Pobjeda im je trebala jer je Virje kod kuće pobijedilo Rudar s čak 8:2 (Rudar se posljednjih dana osipao, ostavke su podnijeli predsjednik, tajnik i trener), tako da je Graničar morao pobijediti Bjelovar kod kuće da bi ostali na jednakom broju bodova kao i Virje, a onda naposljetku i u ligi. To se nije dogodilo, poraženi su s 1:4 i svi su u gradu Picoka znali da je Graničar posljednji u sezoni 2020./2021.

Pravilnik HNS-a nalaže da posljednja momčad lige obavezno ispada, no znajući da će HNS-u biti problem popuniti Treću HNL Sjever u Graničaru se nadaju da će ostati u ligi. Zna se da Mladost iz Ždralova želi u Drugu HNL, slijede im kvalifikacije, Tehničar iz Cvetkovca razgovara o istupanju iz lige, turbulentno je u Rudaru i tko zna što će se još dogoditi.

Ako sve bude kako treba biti, Graničar bi se iduće sezone trebao natjecati u Četvrtoj NL Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Ipak, ne bi bilo prvi put da Savez napravi ustupke za (kvalitetniju) popunu neke lige.

Po gradu Picoka neslužbeno se govori o mogućoj promjeni na mjestu predsjednika Graničara. Za desetak dana je Izborna skupština kluba na kojoj će se raspravljati o tome, kao i o mogućoj novoj Upravi kluba, nakon čega će se znati u kojem će smjeru klub.

Što se tiče igračkog kadra, poznato je da je Graničar prvenstvo odigrao kao uvjerljivo najmlađa momčad koja je u zapisniku često imala i više od pola igrača mlađih od 21 godine. Nedostajali su iskusni igrači koji bi preuzeli teret Treće lige. Vidjet ćemo što će se dogoditi ovog ljeta kada su svi igrači slobodni promijeniti sredinu (u određenom vremenskom periodu) i tko će napustiti, a tko pristupiti klubu.

Najnovije objave