Srijeda, 1. prosinca 2021.

Strašna tragedija: Preminuo 15-godišnjak kojeg su roditelji zanemarivali tri mjeseca

Djetetu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo 27. rujna, no osumnjičeni su tek 29. rujna zatražili hitnu medicinsku pomoć

Preporučujemo

Djelatnici Policijske postaje Pula-Pola proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava.

Policija je 29. rujna zaprimila dojavu iz pulske bolnice da je u poslijepodnevnim satima preminulo dijete, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Provedenim izvidima, policajci su utvrdili kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzročili smrt djeteta.

Naime, unazad tri mjeseca djetetu se pogoršalo zdravstveno stanje, no osumnjičeni ga nisu odveli liječniku.

Djetetu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo 27. rujna, no osumnjičeni su tek 29. rujna zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je dijete prevezeno u pulsku bolnicu i gdje je, nažalost, preminulo.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.

Index neslužbeno doznaje da se radi o 15-godišnjaku koji je u posljednja tri mjeseca znatno oslabio, izgubio kilograme, no roditelji ga, neovisno o tome, nisu odveli k liječniku sve dok mu se stanje nije znatno pogoršalo.

Najnovije objave