Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Subotnje jutro na koprivničkom placu u znaku performansa bosanskog umjetnika Bojana Stojčića

Bojan Stojčić je na izložbi na koprivničkom placu među lokalnim stanovništvom prodavao j 21 skulpturu jezika po cijenama sukladnim onima na placu

Preporučujemo

Mladi bosanski umjetnik Bojan Stojčić iz Sarajeva u suradnji s koprivničkom AK galerijom održao je performans na koprivničkom placu.

Radove Panormos i Shipwreck schedule koji su nastajali na dvomjesečnoj istraživačkoj rezidenciji u Palermu 2021. prezentira po prvi puta na ovoj izložbi, dok rad Nijedan trag ne obećava put koji izvodi još od 2013. ovdje stavlja u novi kontekst i novi suodnos s ostalim radovima.

Bojan Stojčić na koprivničkom placu
Bojan Stojčić na koprivničkom placu // Foto: GKP Komunalac

Za rad Panormos autor je dva mjeseca izrađivao keramičke skulpture jezika kod lokalnog majstora u Palermu, gradu koji je poznat po svojoj keramici, ali i po ispreplitanju različitih svjetskih kultura, jezika, dijalekata što je autora navelo da pristupi opipljivijoj dimenziji istraživanja jezika, onog fizičkog, no istovremeno simboličkog koji nas je toliko puta razdvojio i spojio.

Bojan Stojčić na koprivničkom placu
Bojan Stojčić na koprivničkom placu // Foto: GKP Komunalac

Na izložbi na koprivničkom placu među lokalnim stanovništvom prodavao je 21 skulpturu jezika po cijenama sukladnim onima na placu, potvrđujući svoje duboko uvjerenje da svaki rad mora biti cijenjen i poštovan.

Performans mladog umjetnika kasnije je premješten u galerijski kontekst u AK galeriju kao prostorna instalacija, ali i fotodokumentacija akcije u javnom prostoru.

Izložbu fotografija možete pogledati u AK galeriji do 28. svibnja.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti