Četvrtak, 22. veljače 2024.

Švercao strance pa ga policajci uhitili blizu granice

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu

- Oglas -

Policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom s dvojnim državljanstvom, i to Srbije i Mađarske, zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma.

S ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i iz koristoljublja, a prema prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, preuzeo je i u osobnom automobilu, zagrebačkih registracijskih znaka, prevozio sedam stranih državljana.

Daljnja namjera 27-godišnjaka bila je strane državljane prevesti teritorijem Hrvatske do granične crte s drugim državama, članicama Europske unije, a u čemu je spriječen u subotu oko 14 sati na autocesti A3, nešto prije naplatne postaja Bregana, gdje su ga zaustavili policajci koji rade po kompenzacijskim mjerama i obavljaju poslove utvrđivanja zakonitosti ulaska u Hrvatsku.

- Oglas -

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom postupanja policije prema zatečenim stranim državljanima utvrđeno je da se radi o tražiteljima međunarodne zaštite koji su zloporabili postupak i pokušali nezakonito napustiti Hrvatsku. Svi su predani u prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite, priopćila je u nedjelju Policijska uprava zagrebačka.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti