Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Sveti Nikola darivao bebe iz Općine Križ

Općina Križ svake godine izdvaja oko 140 tisuća kuna za jednokratnu novčanu pomoć roditeljima prilikom rođenja djeteta, a najviše veseli upravo ovo darivanje za Svetog Nikolu

Preporučujemo

Tradicionalno darivanje beba Općine Križ u povodu Svetog Nikole ove je godine bilo posebno veselo.

Naime, Općina je uspjela okupiti sve bebe i njihove roditelje na tradicionalnom druženju nakon dvije godine strogih epidemioloških mjera.

Vrijedne poklon pakete Općine Križ i sponzora podijelili su općinski načelnik Marko Magdić i predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Hrastić, a dobilo ih je 50 beba.

Sveti Nikola daruje bebe u evidenciji Općine Križ, odnosno one koje su rođene u proteklih godinu dana, a čiji su roditelji predali zahtjev i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć Općine prilikom rođenja djeteta od sredine studenog 2021. do sredine studenog 2022. godine.

U tom razdoblju u Općini Križ rođeno je čak 24 dječaka i 26 djevojčica. Od tog broja pet je beba treće dijete u obitelji, 18 je drugo, a 27 je prvo dijete u obitelji.

U daru za Svetog Nikolu su korisne potrepštine za bebe kao što su flašice, krema, vlažne maramice i slično.

Članice udruge Ženske ruke iz Križa za sve su bebe i ove godine napravile ručno rađene balavce.

Poklone su uz Općinu Križ osigurali vjerni sponzori tvrtka Savina d.o.o. Zagreb, ljekarna Katice Bertović iz Križa, Ledo koji je darivao svoje Ledo medvjediće i Dukat koji je donirao čokoladno mlijeko. Darivanju se pridružilo i Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad paketom Hipp hrane.

Općina Križ svake godine izdvaja oko 140 tisuća kuna za jednokratnu novčanu pomoć roditeljima prilikom rođenja djeteta, a najviše veseli upravo ovo darivanje za Svetog Nikolu.

Oni koji nisu uspjeli doći na tradicionalno darivanje, mogu svoje poklone preuzeti u Općini Križ.

Darivanje beba u Općini Križ
Načelnik Općine Križ Marko Magdić s bebama i majkama // Foto: Općina Križ
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti