Ponedjeljak, 2. kolovoza 2021.

Svoje mjesto pod suncem u drugoj slovenskoj ligi traži Hrvoje Kudumija: ‘Imamo sjajne uvjete, ovo je sjajna odskočna daska’

Vodstvo kluba iz dana u dan radi na detaljima koji podižu klub na veću razinu. Beltinci su i vrlo blizu sjevera Hrvatske, svega sat vremena vožnje

Preporučujemo

Hrvoje Kudumija (22), mladi branič rodom iz Ferdinandovca koji je prošao Školu nogometa Slaven Belupa, nosio kapetansku traku druge ekipe Slaven Belupa i nosio dres Koprivnice u Trećoj HNL, pronašao je novi klub u inozemstvu.

Radi se o Sloveniji, tamošnjoj drugoj ligi i momčadi ND Beltinci. Hrvoje tamo stiže nakon polusezone u trećeligašu Varteksu u koji je stigao iz Dinama, onog domašinečkog. Razgovarali smo s njim da čujemo što ima u slovenskom nogometu.

– Prvi dojmovi su odlični. Ekipa me je prihvatila jako dobro. Jezičnih razlika gotovo i nema i nakon kratke prilagodbe lako je razumjeti jezik. Uvjeti za treninge su na jako visokoj razini. Uz glavni teren koristimo dva pomoćna igrališta te još dva terena u obližnjim selima.

Vodstvo kluba iz dana u dan radi na detaljima koji podižu klub na veću razinu. Beltinci su i vrlo blizu sjevera Hrvatske, svega sat vremena vožnje, pa ću i često biti kod kuće. Mislim da ću se odlično uklopiti u ekipu i nadam se da ćemo ostvariti što bolje rezultate ove sezone – rekao nam je u uvodu.

Druga slovenska liga ujedno je i dosad najveći rang u kojem je Hrvoje zaigrao, a on ga smješta između naše najjače 3. HNL i 2. HNL. Navodi da su svi igrači talentirani i da se puno ozbiljnije trenira nego u bilo kojoj Trećoj HNL, no u našoj 2. HNL ima nijansu kvalitetnijih igrača.

– S druge strane, za razliku od 2. HNL, u Sloveniji većina talentiranih mlađih igrača, koji to zasluže igrama, dobiju priliku da se dokažu u najvišem rangu natjecanja pa smatram da je njihova 2. liga bolja odskočna daska od naše – govori Kudumija.

Hrvoje sa svojim novim klubom puca na plasman u gornjoj polovici ljestvice te uz malo sreće žele napasti i najviše pozicije na tablici. Isto tako, rečeno mu je da klub želi afirmirati što veći broj mladih igrača za više razine što se vidi i po tome da je samo jedan igrač u ekipi stariji od 24 godine.

Foto: ND Beltinci

 

Najnovije objave