Petak, 22. rujna 2023.

Tajnik RK Koprivnice-NOA Sinković: Iznenadila nas je odluka Hrvatskog rukometnog saveza

Smisao ove odluke, gdje se za jedno godište boduje uspjeh nekog drugog godišta, nikako ne mogu shvatiti ni razumjeti. Nadaju se da će u HRS-u uvidjeti propust koji su napravili te grešku ispraviti

- Advertisement -

Rukometni klub Koprivnica-NOA s velikim nestrpljenjem je očekivao odluku Hrvatskog rukometnog saveza o nastavku/prekidu natjecanja za sezonu 2019./2020.

Odluka je donesena ovog tjedna na sjednici upravnog odbora HRS-a te se sastoji od dvije bitne točke koje itekako utječu na koprivnički klub.

– U prvoj točki upravni odbor donosi odluku o poništavanju natjecanja u svim ligama i Kup natjecanjima. Ova odluka nam je i logična jer se nije odigralo više od 75 posto prvenstva da bi se mogao priznati trenutni plasman kao konačan – istaknuo je tajnik Marko Sinković.

- Advertisement -

Svi klubovi zadržavaju u narednoj sezoni 2020./2021. status u onoj ligi kojoj su pripadali na početku sezone 2019./20., što znači da nema ispadanja iz liga niti plasmana u viši rang natjecanja.

– Ovo se ponajviše tiče naše ekipe seniora koja se u 3. HRL-Sjever s ekipom RK Varaždina bori za prvo mjesto i ulazak u 2. HRL. Kako je prvenstvo poništeno predstoji nam ponovna borba. Međutim, navodi se da bi trebali krenuti kako smo krenuli u ovu sezonu, a pošto su dvije ekipe iz 2. HRL odustale od natjecanja i otvorile dva mjesta ne znamo što to znači za naš klub koji je do prošle godine bio član 2. HRL. Ovogodišnji plasman se ne može računati jer je poništen pa ostaje samo nada da će popuna lige pokucati na naša vrata. Kako god bilo, na ovu odluku nemamo utjecaja i kakva god bila prihvatit ćemo je – poručuje Sinković.

Marko Sinković, tajnik RK Koprivnice-NOA // Foto: RK Koprivnica-NOA
Marko Sinković, tajnik RK Koprivnice-NOA // Foto: RK Koprivnica-NOA

U drugoj točki upravni odbor HRS-a donosi odluku o statusu člana 1. HKRL. Ovdje moramo napomenuti da se do kadetske lige rukomet igra po regijama (pet regija), dok se kadetski rukomet igra u jedinstvenoj ligi, 24 najbolja kluba u Hrvatskoj. Donesena odluka glasi da „status člana 1. Hrvatske kadetske rukometne lige će ostvariti u sezonama 2020./2021. i 2021./2022. klubovi koji su svojim plasmanom ostvarili taj status 2017./2018.“.

– Ova odluka ima izrazito nepošten i nepovoljan utjecaj na naš klub. Ovom odlukom računa se rezultat dječaka 2002./03. godišta u sezonama 2016./2017. i 2017./2018. za plasman dječaka 2004./05. godišta u kadetsku ligu. Smisao ove odluke, gdje se za jedno godište boduje uspjeh nekog drugog godišta, nikako ne možemo shvatiti ni razumjeti. Smatramo da bi se trebao bodovati uspjeh generacije 2004./05., a ne neke druge. Naši dječaci 2004./05. godišta su po svojim rezultatima u prijašnjim sezonama imali osiguran plasman u kadetsku ligu te su ga ove godine trebali potvrditi, dok ako se računa rezultat dječaka 2002./03. godišta taj plasman izostaje – ističe tajnik Koprivnice-NOA.

Nadaju se da će u HRS-u uvidjeti propust koji su napravili te grešku ispraviti kako ne bi njihov predan rad i trud na terenu bio „kažnjen“.

- Advertisement -

– U protivnom ćemo iskoristiti sve moguće opcije i sredstva koja su nam na raspolaganju da se ova nepravda ispravi. Na kraju se moramo osvrnuti na utjecaj donesenih odluka na ostale kategorije naših dječaka gdje također imamo za čime žaliti jer su naši Dječaci A (2006./07. godište) već osigurali plasman na svoju četvrtu redovitu Završnicu državnog prvenstva. Uz njih, Dječaci B (2008./09. godište) trebali su potvrditi plasman na svoju prvu Završnicu u posljednjem kolu na domaćem parketu protiv direktnog konkurenta RK Daruvara. Ako uzmemo u obzir da su prošle godine bili na sedmom mjestu, ovo je značajan napredak koji će nažalost ostati bez nagrade za prikazani napredak u rukometnoj igri – zaključio je Sinković.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti