Subota, 18. svibnja 2024.

Tena Petika nakon slavlja u Koprivnici: Napravile smo veliki korak prema naslovu

U Lokomotivi su me odlično prihvatili. Od vodstva kluba, trenera pa sve do igračica. Osjećam se odlično. Mislim da sam dolaskom u Lokomotivu donijela dobru odluku za razvoj svoje karijere, rekla je Koprivničanka Tena

- Oglas -

Tena Petika bila je jedna od junakinja velike pobjede Lokomotive u Koprivnici. Bivša igračica Podravke Vegete i kćerka Podravkine legende Snježane dala je velik doprinos trijumfu u derbiju svojom argesivnošću i čvrstinom u obrani.

Iz Podravke je u Lokomotivu stigla preko mađarskih klubova Kisvarde i Bekescsabe.

– Moram priznati da sam imala čudan osjećaj kad sam došla na teren. Doći u Koprivnicu, a igrati za Lokomotivu je nešto što nikad nisam očekivala da će mi se dogoditi – rekla je Tena, jedan od najvećih talenata koprivničke rukometne škole.

- Oglas -

Kako ste se uopće pripremali za tako savršeno odigranu utakmicu u kojoj ste Podravku limitirali na minimum?

– Trener Šoštarić vrhunski nas je taktički pripremio. Odradio je odličnu analizu i rekao nam što možemo očekivati. Mislim da smo dobro usvojile njegove taktičke zamisli i to je rezultiralo ovakvom utakmicom. Znali smo da se treba fokusirati na obranu ako želimo dobiti utakmicu i uspjele smo, borile smo se i ostavile srce na terenu.

Moglo bi se dogoditi da je ovo bio trijumf vrijedan naslova prvakinja?

– Ovom pobjedom napravile smo velik korak prema osvajanju prvenstva, ali sigurno se nećemo opustiti i dozvoliti kiks. Naš je cilj uvijek isti. Idemo na pobjedu i želimo rasti i razvijati se iz utakmice u utakmicu. Još je rano govoriti o osvajanju naslova, ali mislim da imamo veliku šansu.

Podravka Vegeta - Lokomotiva
Tena Petika (druga s lijeva) prati akciju Larisse Kalaus // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Kako za nju u Podravki nije bilo mjesta, Koprivničanka Tena morala je tražiti nove sredine za svoj rukometni razvoj. Završila je u Lokomotivi, kod trenera koji zna s mladim igračicama. Kako joj je u Zagrebu?

- Oglas -

– U Lokomotivi su me odlično prihvatili. Od vodstva kluba, trenera pa sve do igračica. Osjećam se odlično. Smatram da odrađujemo dobar posao na rukometnim trenzima sa trenerom Šoštarićem i Kuterovcem u teretani te da se to i vidi na terenu. Mislim da sam dolaskom u Lokomotivu donijela dobru odluku za razvoj svoje karijere – zaključila je 21-godišnja Tena Petika.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti