Nedjelja, 7. kolovoza 2022.

Tijekom ljeta odradit će se potpuno vanjsko i unutarnje uređenje sportske dvorane Graditeljske škole u Čakovcu

Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će obnovu u iznosu od 662.993,35 kuna, dok će preostala sredstva osigurati Međimurska županija

Preporučujemo

Prošlog je ljeta sportska dvorana Graditeljske škole Čakovec dijelom dobila novi vanjski sjaj obnovom fasade, a s ciljem da se podigne standard i uvjeti jednog od najvećih sportskih objekata u Međimurju kojeg osim učenika koriste i brojne sportske udruge, Međimurska županija kreće u projekt obnove unutrašnjosti dvorane, kao i nastavkom vanjskog uređenja zgrade.

Početkom kolovoza tako će krenuti radovi na obnovi istočne i južne strane te kotlovnice čime će završiti vanjsko uređenje sportske dvorane, a u međuvremenu će se provesti postupak javne nabave za unutarnje uređenje, priopćili su iz Međimurske županije.

Opremit će se i obnoviti glavno borilište, svlačionice te sanitarne prostorije. Projekt obnove kandidiran je na natječaj Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, a u ponedjeljak, 1. kolovoza, u Zagrebu je potpisan ugovor putem kojeg će Ministarstvo sufinancirati obnovu u iznosu od 662.993,35 kuna, dok će preostala sredstva osigurati Međimurska županija.

Ugovor su zajednički potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i državni tajnik za sport Tomislav Družak.

Ovo je objekt gdje se održava najviše sportskih događaja u cijeloj Međimurskoj županiji, koja od ove godine s ponosom nosi titulu Europske regije sporta, stoga je sanacija i opremanje dvorane nužno kako bi unutrašnjost bila sigurna i zadovoljavajuća za sve korisnike. Potpisivanjem ugovora i daljnjim ulaganjem Međimurske županije ukupna investicija u obnovi sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec dosegnut će ukupni iznos od oko dva milijuna kuna.

Osim obnove unutrašnjosti sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec, kroz natječaj Ministarstva sufinancirat će se i opremanje vanjskog višenamjenskog igrališta u Dekanovcu u iznosu od 204.791,04 kuna, rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta u Prelogu u iznosu od 624.000,00 kune te rekonstrukcija sportskog borilišta s izgradnjom popratnih sportskih prostorija s mini tribinom u Murskom Središću u iznosu od 850.000,00 kuna.

- Advertisement -

Najnovije objave