Srijeda, 31. svibnja 2023.

Tina Barišić i Gabriela Gudelj nove članice Podravke Vegete

Podravka je ujedno potvrdila sporazumni raskid ugovora s Rumunjkom Biancom Bazaliu koja se vraća u domovinu te će nastupati za Gloriju Bistritu

Tina Barišić je nova igračica Podravka Vegete. Ima 21 godinu i visoka je 183 cm, a za Podravka Vegetu je potpisala ugovor do 31.5. 2025. godine, objavio je koprivnički klub na službenoj stranici.

”Tina je rođena u Kninu gdje je s pet godina krenula trenirati rukomet. Srednjoškolsko obrazovanje i rukometnu karijeru je nastavila u Ivanić Gradu gdje je igrala pet godina. Posljednje dvije godine je igrala za Umag. Tinina primarna pozicija je lijevi vanjski no može igrati na svim vanjskim pozicijama. Ima i reprezentativno iskustvo pa je tako nastupala za mlađe reprezentativne selekcije s kojima je sudjelovala na dva Europska i jednom Svjetskom prvenstvu. Sretni smo zbog njezinog dolaska i želimo joj da se što prije uklopi u novu ekipu”, stoji u klupskoj objavi.

– Jako sam sretna zbog dolaska u najbolji hrvatski klub. Nakon poziva nije bilo dvojbe i znala sam da želim doći. Nadam se da ću opravdati povjerenje i veselim se novim izazovima – poručila je Tina.

Tina Barišić
Tina Barišić // Foto: RK Podravka

I Gabriela Gudelj je nova članica Podravka Vegete. Desna vanjska igračica ima 24 godine. Rukomet je počela igrati u rodnom Splitu, a svoj put nastavila je u zagrebačkoj Lokomotivi. Nakon juniorskog uzrasta rukometnu je karijeru nastavila u Norveškoj gdje je provela tri sezone i to u dva kluba Gjøvik Håndballklubb i Byåsen Håndball. Prošle sezone vratila se u Hrvatsku i pridružila se Zrinskom iz Čakovca.

Ima i reprezentativno iskustvo te je bila dio hrvatske ženske rukometne reprezentacije na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u listopadu prošle godine te je sudjelovala i na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

– Riječi su suvišne jer dolazak u Podravku za mene je ogroman izazov, sreća i uzbuđenje. Veselim se upoznavanju ekipe, grada i načina rada u RK Podravki. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i da ćemo imati jednu vrlo lijepu i uspješnu polusezonu – izjavila je Gabriela.

Podravka je ujedno potvrdila sporazumni raskid ugovora s Rumunjkom Biancom Bazaliu koja se vraća u domovinu te će nastupati za Gloriju Bistritu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti