Četvrtak, 18. travnja 2024.

Tragično preminuo mladi svećenik

Mjesto i vrijeme mise zadušnice i sprovodnih obreda bit će objavljeni naknadno, priopćili su iz Zagrebačke nadbiskupije

- Oglas -

Vlč. Marinko Golek, svećenik Zagrebačke nadbiskupije i upravitelj Župe svetog Brcka u Brckovljanima, tragično je preminuo u srijedu, 28. veljače, u 33. godini života i osmoj godini svećeništva. Nisu navedene okolnosti smrti mladoga svećenika.

Vlč. Marinko Golek rođen je 2. srpnja 1991. godine u Karlovcu od oca Slavka i majke Marije rođene Radočaj. Odrastao je u obitelji sa starijom sestrom Jasnom. Kršten je u Župi svetog Roka u Skakavcu, a u Župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu primio je sakrament prve svete pričesti i sakrament svete potvrde. Završio je Osnovnu škol Grabrik u Karlovcu (1998. – 2006.), nakon koje je upisao Ekonomsko-turističku školu u Karlovcu. Maturirao je 2010. godine.

Nakon završene srednje škole, primljen je u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu te je kao svećenički kandidat Zagrebačke nadbiskupije upisao Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem je diplomirao 2015. godine.

- Oglas -

Za đakona je zaređen 3. listopada 2015. godine u zagrebačkoj katedrali. Đakonsku službu, odnosno đakonski pastoralni praktikum obavljao je u Župi svetog Josipa u Zagrebu – Trešnjevka.

Po rukama zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića za svećenika je zaređen 18. lipnja 2016. godine u zagrebačkoj katedrali. Mladu misu je proslavio 3. srpnja 2016. u Župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu.

Svoje svećeničko služenje započeo je 10. kolovoza 2016. kao župni vikar u Župi svetog Petra apostola u Zaprešiću, gdje je obnašao kapelansku službu tri godine do 12. kolovoza 2019. godine. Zatim je kao župni vikar službovao godinu dana (od 12. kolovoza 2019. do 25. rujna 2020. godine) u Župi svetog Stjepana Prvomučenika u Zagrebu – Botinec i u Župi Svetih Anđela u Zagrebu – Savski Gaj, a ujedno je pastoralno pomagao i u Župi Blažene Djevice Marije u Zagrebu – Remetinec.

Potom je godinu dana (od 25. rujna 2020. do 24. kolovoza 2021.) bio privremeni upravitelj Župe svetog Stjepana Prvomučenika u Zagrebu – Botinec.

U ljeto 2021. godine zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić imenovao ga je upraviteljem Župe svetog Brcka Biskupa u Brckovljanima. Župu je preuzeo 27. kolovoza 2021. godine.

- Oglas -

Mjesto i vrijeme mise zadušnice i sprovodnih obreda bit će objavljeni naknadno, priopćili su iz Zagrebačke nadbiskupije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti