Utorak, 9. kolovoza 2022.

Tržnica u novom ruhu: Grad Đurđevac osigurao 120.000 kuna bespovratnih sredstava za uređenje i opremanje

Nova vizura gradske tržnice uključuje moderan prostor uokviren lameliranim nosačima, ukrasnim pergolama i staklenim stijenama

Preporučujemo

Grad Đurđevac uspješno je osigurao sufinanciranje još jednog gradskog projekta iz nacionalnih sredstava, a radi se o projektu uređenja i rekonstrukcije Gradske tržnice Đurđevac koja je ovaj mjesec otvorila vrata brojnim domaćim proizvođačima i kupcima.

Većina radova na tržnici je završena te se još čeka dio potrebne opreme i uređaja koji su naručeni.

Projekt je prijavljen na raspisani javni poziv za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te je Gradu Đurđevcu za ovaj projekt odobren maksimalni iznos sredstava po natječaju u iznosu od 120.000 kuna, priopćili su iz gradske uprave.

Uređeno je i modernizirano 950 kvadratnih metara zgrade gradske tržnice, koja je od sada zatvorena i zaštićena od padalina. Nova vizura gradske tržnice uključuje moderan prostor uokviren lameliranim nosačima, ukrasnim pergolama i staklenim stijenama.

Kroz mjesec dana očekuje se da će se u potpunosti opremiti prostor Podravinoteke koja će svojim posjetiteljima nuditi bogatu enogastronomsku ponudu na jednom mjestu u smislu ponude i degustacije proizvoda, a za kupce će biti otvorena šest dana u tjednu.

Svakodnevnim radom tržnice ujedno će se povećati dostupnost proizvoda lokalnih proizvođača, a na taj način povećat će se i vidljivost proizvođača ujedinjenih pod oznakom Kvaliteta Podravine koja obuhvaća preko 100 proizvoda proizvođača s područja od Ludbrega do Pitomače.

Od službenog otvorenja Podravinoteke tržnica će osim četvrtkom raditi i subotom, kako bi se građanima i vikendom omogućila nabavka svježeg voća, povrća i namirnica na đurđevačkoj tržnici.

- Advertisement -

Najnovije objave