Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

U akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu skupljeno 240 kilograma hrane

Preporučujemo

U akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, koju je u subotu, 18. rujna Gradsko društvo Crvenog križa organiziralo u Shopping centru Supernova prikupljeno je 240 kilograma različitih prehrambenih proizvoda i 13 komada higijenskih potrepština.

“Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali. Ako niste stigli ostaviti neki prehrambeni proizvod u kolicima naših volontera, a željeli bi pomoći, svoje donacije možete donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7 radnim danom od 7 do 15 sati, a ako želite pomoći novčano, uplatite na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465. Naravno, pomoći možete i volontiranjem, javite nam se!” – poručili su.

U prikupljanju su sudjelovale volonterke Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Kupcima su dijelile letke s popisom potrebnih proizvoda i preuzimale donacije te na kraju s djelatnicima sve razvrstale na police Socijalne samoposluge. Zahvaljujući donacijama svakoga tjedna mogu se pripremiti pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama za sugrađane koji su u potrebi.

Među volonterima koji su prikupljali donacije za Socijalnu samoposlugu i ovaj put su bili umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Taj projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti