Srijeda, 28. veljače 2024.

U Đelekovec stigla nova liječnica: na plaću dobila i godišnji bonus od 30.000 kuna

Pola godine trajala je neizvjesnost. Naime, tražili su liječnika, ali nitko se nije javljao na natječaj, iako je bio novčano primamljiv

- Oglas -

Sjajna vijest za sve mještane s područja općine Đelekovec.

Pola godine trajala je neizvjesnost. Naime, tražili su liječnika, ali nitko se nije javljao na natječaj, iako je bio novčano primamljiv.

No, mještani su sada odahnuli, jer svoj je prvi dan u ponedjeljak odradila njihova nova liječnica. Prvi radni dan i njezina prva ordinacija. Liječnica Tihana Kuljiš u mjesto kraj Koprivnice stigla je iz Zagreba.

- Oglas -

“Ovakva sredina daje priliku za nešto bliži odnos liječnika i pacijenta. Manja je ambulanta i zato je to dobra prilika za učenje i daje više vremena za bavljenje pacijentima nego što bih imala da sam ostala u Zagrebu”, izjavila je Tihana Kuljiš.

Općina Đelekovec je hitno tražila novog liječnika jer je bivša otišla na specijalizaciju. Kao poticaj ponudili su godišnji bonus na plaću od 30.000 kuna. No, za mladu liječnicu to nije bio odlučujući faktor, ovaj kraj joj je i privatno jako drag, donosi RTL.

“Sam financijski značaj nije bilo prioritetan, više mi je značilo što mi je to pokazalo koliko je općini bitno da im dođe liječnik. Vijest se proširila da sam ja došla, da ambulanta neće biti prazna i većinski su me dobro prihvatili, pozitivan je dojam”, rekla je Kuljiš.

Jer imati liječnika u svom mjestu znači im jako puno.

“Naravno da smo se bojali kada se uvijek priča da nema liječnika i onda taj strah gdje ćemo i kuda ćemo, po gradu su ordinacije pune, tako da smo sretni”, komentirala je Jelena Sabolić iz Đelekovca.

- Oglas -

“Ovdje nam je i bliže, kao prvo, imamo dobre usluge i vađenje krvi i ne trebamo u grad u Koprivnicu”, izjavila je Vesna Ocvirek iz Đelekovca.

Na čelu općine od oko 1300 stanovnika je najmlađa izabrana načelnica, a osigurati liječnika na duže vrijeme bio joj je jedan od najbitnijih zadataka.

“Iznenadilo me što nije bilo prijelaznog razdoblja, što nismo morali tražiti zamjene i što se nova liječnica odlučila doći odmah nakon ove prijašnje. 30.000 kuna za nas je značajno i toliko smo trenutno mogli izdvojiti s obzirom na financijsku situaciju, ali nadamo se da će s vremenom taj iznos moći povećati”, kazala je Lara Samošćanec, nezavisna načelnica Općine Đelekovec.

Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije na ovaj način, uz financijsku pomoć općina, u godinu dana popunio je sedam praznih mjesta za liječnike obiteljske medicine.

“Dom zdravlja ima dobar plan razvoja koji se zbilja i provodi. Obiteljska medicina u manjem mjestu može biti stvarno lijepa i pružiti puno i liječniku i pacijentu”, rekla je Tihana Kuljiš.

Zato se Đelekovcu svi nadaju da će njihova nova liječnica što duže i tu i ostati.

Video prilog RTL-a možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti