Subota, 29. siječnja 2022.

U Dugoj Rijeci odrađeno uspješno natjecanje u gađanju na glinene golubove

U određenom vremenskom intervalu natjecatelje su bodrili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman

Preporučujemo

Lovačko društvo Vepar iz Velikog Poganca organiziralo je prošle subote na prostoru kod lovačkog doma u Dugoj Rijeci natjecanje (županijska liga) u gađanju na glinene golubove. U natjecanju su sudjelovala 54 lovačka društva i udruge s po šest članova.

Nekoliko napomena o Lovačkom društvu Vepar ukazuje na njegov značaj. Društvo brine o površini lovišta od 1134 ha. Ima dvije streljačke ekipe koje odlaze na razna gađanja i natjecanja, a o njihovoj uspješnosti svjedoči oko 20 pehara godišnje, koji su izloženi na policama u domu.

U organizaciji manifestacije sudjelovali su članovi predsjedništva Dušan Ostojić, Stjepan Ploh, Ivo Rajh, Siniša Janković, Milan Brnica, Radivoj Smoljanović te drugi članovi društva, kao i mnogi volonteri. Natjecanje je počelo u prijepodnevnim satima, a uz reflektore se nastavilo do kasnih večernjih sati. Natjecatelje i goste je pozdravio predsjednik društva Dušan Ostojić. U određenom vremenskom intervalu natjecatelje su bodrili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman.

Za vrijedne nagrade u ekipnom dijelu natjecanja poredak je sljedeći:
1. mjesto – „Lisica „ iz Hlebina (49 pogođenih golubova)
2. mjesto – „Šljuka“ Bjelovar ( 48 pogođenih golubova)
3. mjesto – „Vepar“ Ljubeščica (47 pogođenih golubova)

U disciplini „10“ u kojoj je dodijeljeno 8 nagrada, prva tri mjesta pripala su:
1. mjesto – Damir Zrinski – „Vidra“ Breznica
2. mjesto – Smiljan Stančin – „Srnjak“ Ludbreg
3. mjesto – Antun Matić – „Šljuka“ Bjelovar

U disciplini “Fair play“ od 36 dodijeljenih nagrada prva tri mjesta osvojili su:
1. mjesto – Ivan Jelečki – „Jareb“ Visoko
2. mjesto – Anđelko Botak – „Srnjak“ Ludbreg
3. mjesto – Damir Stričak – „Jareb“ Visoko

Iako je ova manifestacija organizirana prvenstveno kao sportsko natjecanje, bilo je to i dugo željeno druženje natjecatelja, bodritelja i ostalih posjetitelja, koje se nastavilo uz glazbu i ples do kasnih noćnih sati.

Cijelu fotogaleriju s natjecanja možete pogledati OVDJE.

Tekst: Ana Mlinarić

- Advertisement -

Najnovije objave