Utorak, 30. svibnja 2023.

U DVD Starigrad stigla oprema vrijedna više od 25.000 eura

Zapovjednik DVD-a Starigrad Hrvoje Blažeković kazao je kako je ponosan na svoje društvo koje je po opremi na najvišoj mogućoj razini

Glavni vatrogasni zapovjednik i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Slavko Tucaković prisustvovao je primopredaji opreme koja je stigla u Dobrovoljno vatrogasno društvo Starigrad.

Naime, DVD Starigrad je iz dva izvora financiranja nabavio opremu vrijednu 25.404 eura (191.412,50 kuna), a radi se o osobnoj zaštitnoj opremi, agregatu, motornoj pili o ostaloj opremi koja će služiti operativnim vatrogascima na intervencijama.

Slavko Tucaković
Slavko Tucaković // Foto: Sonja Markić

Prvi izvor financiranja ukupne vrijednosti 18.244,41 eura (137.462,50 kuna ) odnosi se na poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava ‘Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije (FSEU.2022.MUP.)’ u okviru operacije ‘Zamjena vatrogasne i IKT opreme DVD-a Starigrad oštećene prilikom uklanjanja posljedica od potresa’.

Isto tako, DVD Starigrad je na temelju organizacije i provedbe pokazne vježbe ‘Starigrad 2022.’ od Hrvatske vatrogasne zajednice ostvario pravo na financiranje opreme u vrijednosti 53.950 kuna te je nabavljeno deset kompleta osobne zaštitne opreme.

Oprema iz oba izvora financiranja nabavljena je od dobavljača tvrtke KL Protektion.

Predsjednik DVD-a Starigrad Željko Cvrtila zahvalio je prilikom primopredaje glavnom vatrogasnom zapovjedniku na podršci Hrvatske vatrogasne zajednice.

“Obje nabave proveli smo do kraja i zahvaljujem svima koji su sudjelovali. Oprema je potrebna kako bismo učinkovito rješavali sve intervencije na koje ćemo izlaziti, a osim one koju smo dobili putem Javnog poziva, tu je i deset kompleta osobne opreme za gašenje šumskih požara, odnosno požara otvorenog prostora. Osim kombija koji je u društvo stigao lani, ovo je najveća nabava opreme do sada u društvu”, rekao je predsjednik Cvrtila.

Željko Cvrtila
Željko Cvrtila // Foto: Sonja Markić

Zapovjednik DVD-a Starigrad Hrvoje Blažeković kazao je kako je ponosan na svoje društvo koje je po opremi na najvišoj mogućoj razini.

“Kao i do sada, radi ćemo na prezentaciji opreme i radu s operativnim članovima kako bismo u svakom trenutku bili spremni reagirati na bilo kakvu potrebu”, rekao je Blažeković.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković naglasio je kako ljude treba opremiti i zaštititi na intervencijama.

“Nabava ove opreme rezultat je rada DVD-a Starigrad, ali i gradske Vatrogasne zajednice. Dobro smo opremljeni i moramo raditi s ljudima, posebno djecom i mladima. DVD Starigrad od osnutka radi dobar posao, od onih koji su počinjali, pa sve do novih generacija i to govori dovoljno o ovom društvu”, rekao je Tucaković.

Na primopredaji je sudjelovao i Zvonimir Legemec iz tvrtke KL Protektion koji je društvu zaželio puno uspjeha u radu te zahvalio na povjerenju u nabavi.

Tekst: Sonja Markić

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti