Četvrtak, 8. prosinca 2022.

U izlogu koprivničke knjižnice možete pogledati predivne likovne radove Marine Dvorski

Slike gradskih veduta, ljudi, konja i divljači radi isključivo prema fotografiji kako bi dobila što realniji prikaz svakog mišića i svakog detalja

Preporučujemo

U izlogu koprivničke knjižnice i čitaonice Fran Galović od 2. do 15. studenog u okviru programa ‘Prostor za Vas’ svoje likovne radove predstavlja Marina Dvorski.

Marina je rođena 1973. u Koprivnici, a živi u prigradskom naselju Reka. Članica je Likovne sekcije Podravka 72 te Likovno-kreativnog centra Koprivnica. Njezin interes za slikanje počeo je još u srednjoj školi prije 30 godina kada počinje crtati portrete ljudi i životinja (konja i divljači) olovkom na papiru.

Životne okolnosti (udaja, rođenje i odgoj djece) utjecale su da njezina sklonost umjetnosti stagnira sve do 2007. kada upisuje tečaj crtanja i slikanja kod Ivana Lovrekovića kojeg polazi do sredine 2009.

Unatrag 12 godina isključivo slika uljem na platnu. Sve češće koristi tehniku slikanja špahtlom, a motivi su različiti, i to pejzaži, mrtva priroda, cvijeće, konji, vedute Koprivnice, lovački i sakralni motivi pa i koji portret.

Slike gradskih veduta, ljudi, konja i divljači radi isključivo prema fotografiji kako bi dobila što realniji prikaz svakog mišića i svakog detalja. Osobito voli slikati makove, a u predivnom podravskom krajoliku pronalazi inspiraciju za pejzaže.

Sudjelovala je na 50-ak likovnih kolonija na kojima je svoje slike darovala u humanitarne svrhe, kao i na isto toliko zajedničkih izložbi s udrugama čija je članica. Godine 2014. dobila je zahvalnicu Hrvatskog sabora kulture za sliku Zima – ulje na platnu (špahtla) te 2017. za sliku Moj tata. Samostalno je izlagala 13 puta.

Podsjetimo, u okviru programa ‘Prostor za vas’ pod motom ‘Predstavi se, inspiriraj, pokreni!’ koprivnička knjižnica nudi mladima mogućnost da samostalnim organiziranjem vlastitih događanja ili izložbama u našem izlogu predstave svoj literarni, glazbeni i umjetnički rad općenito, ali i razne druge vještine koje žele podijeliti s drugima.

Svi koji bi željeli predstaviti svoj rad mogu se javiti email maja@knjiznica-koprivnica.hr ili danijela@knjiznica-koprivnica.hr, telefon 048/622-363 (108) ili porukom na Facebook stranici knjižnice.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti