Nedjelja, 25. veljače 2024.

U izlogu koprivničke knjižnice možete pogledati radove Krešimira Rešetara

Skulpture koje izrađuje većinom su sakralne tematike, a crtanjem se povremeno bavi. U radu koristi kombinirane tehnike

- Oglas -

U prvom izlogu koprivničke knjižnice i čitaonice Fran Galović od 1. do 15. veljače možete pogledati radove Krešimira Rešetara.

Krešimir Rešetar živi i radi u Križevcima kao asistent u nastavi. Od najmlađih dana svjestan je svog talenta za crtanje, ali ga nekako stalno ostavlja po strani. Na poticaj časne sestre pokušava s izradom drvene skulpture Isusa Krista te se počinje sve više zanimati i za kiparstvo te drvo kao materijal.

Skulpture koje izrađuje većinom su sakralne tematike, a crtanjem se povremeno bavi. U radu koristi kombinirane tehnike na papiru i platnu.

- Oglas -

Krešimir nije završio umjetničku školu, a kiparstvo i crtanje smatra hobijem kojim se bavi u slobodno vrijeme.

U okviru programa Prostor za vas pod motom Predstavi se, inspiriraj, pokreni!, koprivnička knjižnica nudi mladima mogućnost da samostalnim organiziranjem vlastitih događanja ili izložbama u našem izlogu predstave svoj literarni, glazbeni i umjetnički rad općenito, ali i razne druge vještine koje žele podijeliti s drugima.

– Cilj ovog novog programa je potaknuti stvaralaštvo mladih, razmjenu ideja, druženje i prihvaćanje knjižnice kao otvorenog, slobodnog i demokratičnog mjesta na kojemu mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i slobodno se izražavati, predstavljati i stvarati – istaknuli su iz koprivničke knjižnice.

Svi koji bi željeli predstaviti svoj rad mogu se javiti email maja@knjiznica-koprivnica.hr ili danijela@knjiznica-koprivnica.hr, telefon 048/622-363 (108) ili porukom na Facebook stranici knjižnice.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti