Petak, 3. veljače 2023.

U Koprivnici će se u subotu održati hrvački turnir za djevojčice ‘Zlatna kokica 2022’

Bit će to prvi turnir u Hrvatskoj organiziran isključivo za uzraste djevojčica koje će se natjecati u tri uzrasne kategorije

Preporučujemo

Tradicionalno se početkom ožujka u Koprivnici održavao međunarodni hrvački turnir za dječake ‘Zlatni pijetao’.

Bio je jedan od najjačih turnira za taj uzrast u ovom dijelu Europe, ali se u posljednje tri godine zbog pandemije nije održavao.

Hrvački klub Podravka već ovog vikenda započinje s jednim novim projektom, a to je organizacija hrvačkog turnira za djevojčice pod nazivom ‘Zlatna kokica’.

Bit će to prvi turnir u Hrvatskoj organiziran isključivo za uzraste djevojčica koje će se natjecati u tri uzrasne kategorije.

Starije djevojčice rođene 2008.-2010. hrvat će u 11 težinskih kategorija, kao i mlađe djevojčice rođene 2011.-2013. godine. Početnice rođene 2014. i 2015. godine hrvat će u četiri težinske kategorije.

Pozive za sudjelovanjem primili su, ali i potvrdili dolazak svojih natjecateljica, klubovi iz šest europskih država (Mađarska, Slovenija, Srbija, Poljska, Češka i Slovačka).

Uz sve klubove iz Hrvatske koji rade sa djevojčicama, u Podravki očekuju oko 150 natjecateljica što bi bio odličan odaziv za prvo izdanje turnira.

Turnir će se održati u Koprivnici, u dvorani ‘Vinko Zember’ (O.Š. Đuro Ester), 10. prosinca 2022. godine (subota) od 9 do 18 sati. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti