Subota, 8. svibnja 2021.

U Koprivnici i Križevcima u subotu nastavak masovnog cijepljenja

Punktovi će kao i do sada biti pripremljeni u skladu s najvišim organizacijskim i zdravstvenim standardima

Preporučujemo

U utorak je održan online sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa županima, ravnateljima zavoda za javno zdravstvo te predstavnicima udruge gradova u Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina na temu provedbe Plana cijepljenja.

Sastanku su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

Predsjednik Vlade rekao je kako se u narednim tjednima očekuje povećanje dinamike isporuke cjepiva protiv koronavirusa što će znatno većem broju stanovnika diljem Hrvatske omogućiti da se cijepi te je naglasio važnost usklađenosti djelovanja i djelotvorne provedbe Plana cijepljenja na cjelokupnom području Hrvatske.

U tom pogledu, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije nastavlja s daljnjim uspješnim planiranjem i organizacijom punktova za cijepljenje na području županije te će i iduća dva punkta u Koprivnici i Križevcima koja su planirana za subotu, 8. svibnja, kao i do sada biti pripremljena u skladu s najvišim organizacijskim i zdravstvenim standardima, a na njima će se u svakom gradu procijepiti po 1800 stanovnika.

Županija je spremna i za daljnje korake u procesu procjepljivanja opće populacije o čemu će se između ostalog raspravljati na koordinaciji Stožera koji je najavljen za četvrtak, 6. svibnja.

Najnovije objave