Četvrtak, 8. lipnja 2023.

U Koprivnici je održan simpozij ‘Volonteri u palijativnoj skrbi’

“Zašto je kolač ukusniji uz razgovor o smrti“ bio je naziv psihodrame o kojoj su govorile psihoterapeutkinja Dijana Mateša i prof. Sanja Suton, a prof. Tomislav Trstenjak je predstavio temu „Smrti i umiranje-ljudska perspektiva“

U organizaciji Udruge volontera hospicijske i palijativne skrbi „Dignitate“, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice, u petak 3. lipnja u prostorima Enter Koprivnica održan je simpozij „Volonteri u poalijativnoj skrbi“.

Simpoziju je ispred Županije prisustvovala pročelnica za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek koja je u prigodnom govoru istaknula važnost palijativne skrbi i podsjetila kako Županija u sklopu Razvojnog sporazuma sjever planira Centar za palijativu u prostoru koprivničke bolnice, izvijestila je Služba ureda župana.

U temu palijativne skrbi sudionike je uvela dr. Ana Posavec Andrić, o duhovnosti koja je utjeha i lijek govorio je vlč. Davor Šumandl, a o volonterima u palijativnoj skrbi prezentaciju je pripremila dr. Ivanka Kotnik.

“Zašto je kolač ukusniji uz razgovor o smrti“ bio je naziv psihodrame o kojoj su govorile psihoterapeutkinja Dijana Mateša i prof. Sanja Suton, a prof. Tomislav Trstenjak je predstavio temu „Smrti i umiranje-ljudska perspektiva“.

Simpoziju su prisustvovale i ravnateljice županjskih zdravstvenih ustanova Mirjana Hanžeković i Draženka Vadla, zatim predsjednik Županijskog Savjeta umirovljenika i starijih osoba Željko Pintar, predsjednica Kluba za starije osobe Mariška Valentina Čadavec te zdravstveni djelatnici, volonteri i zainteresirani građani.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti