Srijeda, 21. veljače 2024.

U Koprivnici obilježen Dan ružičaste vrpce

Cijeli listopad posvećen je borbi protiv raka dojke, a podjelom ružičastih vrpci i edukativnog materijala o samopregledu dojki želi se skrenuti pozornost na važnost prevencije raka dojke i odlaska na preventivne preglede

- Oglas -

Prigodnim programom koji je organizirala Udruga žena s bolestima dojke Nada u subotu je ispred Gradske tržnice u Koprivnici obilježen Dan ružičaste vrpce.

Organizator Dana ružičaste vrpce na nacionalnoj razini je krovna udruga žena liječenih od raka dojke ‘Europa Donna Hrvatska’ kojim se želi skrenuti pažnja javnosti na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Dan ružičaste vrpce
Foto: koprivnica.hr

Podršku ovoj važnoj akciji uime Grada Koprivnice dali su gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Ksenija Ostriž, pročelnici Dario Jembrek, Ana Mlinarić i Tomislav Golubić, kao i predstavnici Koprivničko-križevačke županije, županijskih zdravstvenih ustanova, udruge i brojni građani.

- Oglas -
Dan ružičaste vrpce
Foto: koprivnica.hr

“Hvala svim našim volonterkama i volonterima te liječnicima koji ih prate u njihovom radu u Udruzi Nada. S obzirom na to da znamo koliko bolesti ima oko nas, lijepo je znati da postolje ljudi koji su spremni raditi na preveniranju i educiranju ljudi, i doista mislim da je to nešto što trebamo podržavati i razvijati i dalje”, kazao je prilikom obilaska Udruge Nada gradonačelnik Mišel Jakšić.

Dan ružičaste vrpce
Foto: koprivnica.hr

Cijeli listopad posvećen je borbi protiv raka dojke, a podjelom ružičastih vrpci i edukativnog materijala o samopregledu dojki želi se skrenuti pozornost na važnost prevencije raka dojke i odlaska na preventivne preglede i mamografiju, u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Naime, 90 posto oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju, a obilježavanjem ovog dana potiče se na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti