Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

U Koprivničkim Bregima održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine

Proslava Dana Općine se nastavlja i danas, lovačkim natjecanjem i nogometnim turnirom, a u utorak, na blagdan svetog Roka u Koprivničkim Bregima je i tradicionalno proštenje

- Advertisement -

U Društvenom domu u Koprivničkim Bregima u subotu je održana svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine, izvijestila je Služba ureda župana.

Ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak.

Načelnik Općine Mato Kuzminski osvrnuo se na ostvarene i planirane projekte u proteklih godinu dana te naglasio kako je plan u ovoj godini za kapitalne investicije povući 1,1 milijun kuna potpora iz državnog proračuna.

- Advertisement -

– Dosad smo povukli 662.000 kuna, a do kraja godine očekujemo još 485.000. Projekti koje smo kandidirali za potpore su sufinanciranje rada dječjeg vrtića, izgradnja nogostupa u Ulici braće Radić, izgradnja dječjeg igrališta kod Vatrogasnog doma u Koprivničkim Bregima te opremanje igrališta u sklopu dječjeg vrtića, kazao je načelnik te zahvalio PORA-i koja Općini pruža stručnu pomoć u projektima koji će se realizirati kroz ITU mehanizam – rekao je Kuzminski.

Čestitkama su se priključili i načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec u ime okupljenih načelnika, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči te predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, a prigodnim riječima uzvanicima se na kraju obratio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je čestitao na svim realiziranim projektima.

– Lijepo je vidjeti da je u planu daljnji razvoj općine na dobrobit svih njenih mještana. Županija je jaka onoliko koliko su jaka i sva mjesta u njoj. Zato nam je bitno da razvijamo svaki dio županije koliko je to moguće te ćemo pomoći i Općini Koprivnički Bregi koliko god možemo. Stojimo i dalje na raspolaganju – poručio je zamjenik župana Ljubić.

Proslava Dana Općine se nastavlja i danas, lovačkim natjecanjem i nogometnim turnirom, a u utorak, na blagdan svetog Roka u Koprivničkim Bregima je i tradicionalno proštenje.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti