Subota, 15. lipnja 2024.

U koprivničkoj Galeriji Mijo Kovačić obilježena 10. godišnjica nacionalne kampanje ‘Čitaj mi!’

Cilj kampanje 'Čitaj mi!' je da se promicanje rane pismenosti i kulture čitanja u obiteljima kontinuirano provodi i u nadolazećim godinama

- Oglas -

U subotu je koprivničkoj Galeriji Mijo Kovačić održana proslava 10. rođendana nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja ‘Čitaj mi!’.

Program je održan u organizaciji koprivničke knjižnice i čitaonice Fran Galović te brojnih partnera – Ministarstva kulture i medija, Hrvatskog knjižničarskog društva – Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež, Hrvatskog čitateljskog društva, Hrvatskog centra za dječju knjigu, Muzeja grada Koprivnice, UNICEF-a Hrvatska, koprivničkog Komunalac i drugih.

Mišel Jakšić
Foto: koprivnica.hr

Uime Grada Koprivnice, ovu lijepu godišnjicu, podržao je svojim dolaskom i gradonačelnik Mišel Jakšić.

- Oglas -

“Čitanje treba poticati u što većem broju, ne samo kod djece, već i kod odraslih, s obzirom na digitalno doba u kojem se nalazimo, gdje sve manje čitamo ‘prave’ knjige, slikovnice, novine, stripove i ostale klasične formate”, istaknuo je gradonačelnik Jakšić te se zahvalio organizatorima i svim okupljenima na ovoj hvalevrijednoj kampanji.

Obilježena 10. godišnjica nacionalne kampanje 'Čitaj mi!'
Foto: koprivnica.hr

“Rođendan se obilježava uz Međunarodni dan dječje knjige, 2. travnja, u okviru kojeg se brojnim aktivnostima na međunarodnoj razini ističe važnost dječje knjige te potiče i razvija ljubav prema čitanju”, istaknuli iz koprivničke knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Podsjetimo, kampanju ‘Čitaj mi!‘ partnerski provode Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Hrvatsko logopedsko društvo uz podršku UNICEF-a.

Obilježena 10. godišnjica nacionalne kampanje 'Čitaj mi!'
Foto: koprivnica.hr

“Cilj kampanje je da se promicanje rane pismenosti i kulture čitanja u obiteljima kontinuirano provodi i u nadolazećim godinama, kako bi čitanje naglas postalo stalnom aktivnošću u hrvatskim obiteljima s malom djecom, a suradnja između knjižničara, pedijatara, odgojitelja, logopeda i drugih stručnjaka postala intenzivnija u promicanju čitanja naglas djeci od rođenja”, ističu iz koprivničke knjižnice.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti