Četvrtak, 20. lipnja 2024.

U Kotoribi održana komemoracija žrtvama rata i poraća

Zamjenik župana Josip Grivec dao je u ime Međimurske županije podršku i popularnoj sportskoj manifestaciji Utrka tri mosta

- Oglas -

Pod pokroviteljstvom Općine Kotoriba na grobištu zvanom Leš u Kotoribi održan je komemorativni skup u spomen na sve žrtve II. svjetskog rata i poraća, stradale u progonima diktatura i totalitarnih režima toga doba.

U Republici Hrvatskoj je evidentirano više stotina grobišta žrtava iz II. svjetskog rata i poraća, a u Međimurju su, uz grobište Leš, križem obilježena i stratišta na lokaciji Sep kod Gornjeg Hrašćana, zatim na Ksajpi kod Šenkovca te u Repovoj šumi u Štrigovi.

Za žrtve grobišta Leš u Kotoribi, križ je 12. srpnja 2009. godine postavljen nadomak željezničke stanice, a obnovljen je i premješten na novu lokaciju 2018. godine.

- Oglas -

– Svaki čovjek ima pravo na život, a minimum dostojanstva koje smo kao društvo prema svakoj osobi dužni iskazati i poštivati je i pravo na grob, bez obzira na političko, vjersko ili nacionalno opredjeljenje ili ideološku orijentaciju kojoj je pokojnik pripadao – istaknuo je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, koji je prisustvovao komemoraciji u Kotoribi, uz načelnika Općine Kotoriba Darija Friščića.

Misu zadušnicu za žrtve u župnoj crkvi u Kotoribi predvodio je župnik Ivan Kljunić, a na stratištu je himnu izveo župni zbor Kotoribe, nakon čega su položeni vijenci i upaljene svijeće podno spomen-križa.

Kotoripski begači
Kotoripski begači // Foto: Međimurska županija

UTRKA TRI MOSTA

Zamjenik župana Josip Grivec dao je u ime Međimurske županije podršku i popularnoj sportskoj manifestaciji Utrka tri mosta, koju su i ove godine uspješno organizirali članovi Trkačkog kluba Kotoripski begači, okupivši rekordan broj natjecatelja – čak 248 trkačica i trkača. Zamjenik Grivec zahvalio je organizatorima i sudionicima na promoviranju sporta i rekreacije, druženja i prijateljstva, te lijepe prirode Međimurja.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Oglas -

*Ovaj sadržaj donosimo u suradnji s Međimurskom županijom

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti