Subota, 15. lipnja 2024.

U Križevcima održan ‘Dječji Kranjčić’, nagrađeni radovi koprivničkih učenica Magdalene Sinković i Maje Perović

Natječaj je dobio naziv prema križevačkom župniku na glasu svetosti Stjepanu Kranjčiću koji je pisao književne radove katoličke tematike

- Oglas -

Protekle je subote u velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima održana završna svečanost 13. susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva ‘Stjepan Kranjčić’, za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Hrvatskoj.

Natječaj je dobio naziv prema križevačkom župniku na glasu svetosti Stjepanu Kranjčiću koji je pisao književne radove katoličke tematike.

Nagrađeni učenici
Izvor fotografije: OŠ Braća Radić Koprivnica

Na svečanosti su dodijeljene nagrade učenicima najuspjelijih radova, likovni su radovi prikazani na prigodnoj izložbi ‘Darovi hrabrosti’, dio književnih radova javno je izveden. Najširi izbor radova po žanrovima objavljen je u zborniku ‘Škola hrabrosti’ koji je tom prilikom i promoviran.

- Oglas -

Završnoj svečanosti prisustvovala je i učenica 2.c razreda koprivničke Osnovne škole Braća Radić Magdalena Sinković čiji je likovni rad pod nazivom ‘Strah u dječjim očima’ nagrađen. Magdalenina mentorica i učiteljica je Vesna Mlinarić.

Rad Magdalene Sinković
Rad Magdalene Sinković // Izvor fotografije: OŠ Braća Radić Koprivnica

Također, pohvaljen je, izložen te uvršten u zbornik i rad pod nazivom ‘Strah kod zubara’ učenice 2.c razreda Maje Perović.

Rad Maje Perović
Rad Maje Perović // Izvor fotografije: OŠ Braća Radić Koprivnica

Pokrovitelji ovog događaja su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Križevci, Koprivničko-križevačka županija i razne izdavačke kuće.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti