Četvrtak, 7. srpnja 2022.

U Legradu održana godišnja skupština KUD-a Zrin

Najveće priznanje društvu, nakon 15 godina postojanja, dodijeljeno je prošle godine na svečanoj podjeli javnih priznanja povodom obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije

Preporučujemo

U subotu, 12. lipnja, u Evangeličkom kulturnom centru održana je redovna i izborna skupština KUD-a Zrin Legrad.

Uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera članovi su iznijeli sva izvješća za prošlu godinu koja je bila pogođena epidemijom koronavirusa.

Uz nekoliko nastupa, većina ostalih aktivnosti KUD-a održana je online. Najveće priznanje društvu, nakon 15 godina postojanja, dodijeljeno je prošle godine na svečanoj podjeli javnih priznanja povodom obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije.

Kulturno-umjetničkom društvu Zrin dodijeljena je zahvalnica za promicanje ugleda Županije u zemlji i inozemstvu u području kulture, vezano za očuvanje izvornih napjeva, plesova, narodnih nošnji i običaja s područja općine Legrad i Županije, kao i organizirani rad s članovima te uspješne nastupe na folklornim manifestacijama u zemlji i inozemstvu.

Članovi KUD-a Zrin Legrad

Kako je ovo ujedno bila i izborna skupština izabrano je novo vodstvo gdje je došlo do nekoliko promjena. Tako je u narednom mandatu funkciju predsjednice preuzela je dugogodišnja potpredsjednica Suzana Dimač, dok je dosadašnji predsjednik Dragutin Matoš preuzeo ulogu potpredsjednika.

Također, nekoliko novih članova postavljeno je u upravni i nadzorni odbor.

“Planovi za ovu godinu su još uvijek skromni te ih je nezahvalno planirati zbog neizvjesnosti izazvane epidemiološkom situacijom zbog koje su otkazane brojne manifestacije. S aktivnostima nećemo prestati, održavat ćemo ih kao i probe uz poštivanje svih epidemioloških mjera”, istaknula je nova predsjednica KUD-a Suzana Dimač.

Na kraju skupštine prisutne članove pozdravio je načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić te iskazao iskrene čestitke na novom vodstvu društva.

Načelnik Sabolić je napomenuo kako je kultura punih 10 mjeseci bila pod izričitom zabranom djelovanja te kako se nada da će se polako sve vratiti u normalu.

Također, pozvao je sve sekcije da sudjeluju u organizaciji planiranog Europskog piknika početkom kolovoza kada će Općina Legrad biti domaćin.

Prije službenog završetka skupštine voditeljica dramske sekcije i članica upravnog odbora Jasna Kiš iskazala je dosadašnjem predsjedniku Dragutinu Matošu u ime cijelog društva zahvalu za osnivanje, izniman doprinos te dugogodišnje vodstvo društva, dok mu je novoizabrana predsjednica Suzana Dimač uručila kristalnu plaketu i još jednom zahvalila na svemu svih ovih 16 godina.

Članovi KUD-a Zrin Legrad

Njihov Francek je sa suzama u očima svima zahvalio i napomenuo kako će i dalje ostati aktivan član, ali da na mladima svijet ostaje.

- Advertisement -

Najnovije objave