Ponedjeljak, 2. kolovoza 2021.

U Miškininoj je puno upitnika, a malo odgovora: Kocijan zasada jedini u rubrici dolazaka

Čeka se prava ponuda za Nemanju Glavčića, najboljeg Slavenovog pojedinca u protekloj sezoni, a na prodaju su i Goda i Lulić jer klubu trebaju financijska sredstva kako bi zatvorio proračun za sljedeću sezonu

Preporučujemo

U ponedjeljak Slaven Belupo kreće s novim pripremnim ciklusom za Hrvatski Telekom Prvu ligu, sezonu 2021./2022. Za kormilom Farmaceuta i dalje bi trebao biti osebujni Tomislav Stipić, trener koji je prošle sezone s klubom iz Miškinine osvojio sedmo mjesto.

Kako to svakog ljeta biva, najzanimljive su vijesti oko kadroviranja momčadi. Mnoga su imena na odlasku, ponajviše zbog isteka ugovora. Napadač Miroslav Iličić potpisao je za pulsku Istru, kao i veznjak Frano Mlinar koji je sa Slavenovim ligaškim konkurentom potpisao na tri godine.

Najbolji strijelac iz prošle sezone Ivan Krstanović neće produžiti ugovor s klubom, a na odlasku su i oba vratara, i Ivan Filipović i Ivan Čović. Ugovor neće biti produžen ni napadaču Etoundiju. Na izlaznim vratima su i Apau i Njie, kao i Prce. Julardžija se vraća u Dinamo s posudbe, kao i korejanski dvojac Kim Hyunwoo i Kim Gyuhyeong.

Čeka se prava ponuda za Nemanju Glavčića, najboljeg Slavenovog pojedinca u protekloj sezoni, a na prodaju su i Goda i Lulić jer klubu trebaju financijska sredstva kako bi zatvorio proračun za sljedeću sezonu.

U rubrici dolasci stoji ime Matea Kocijana, polivalentnog veznjaka Tehničara iz Cvetkovca, koji je pravi domaći dečko. Zadnjih godina bio je jedan od glavnih igrača Tehničara s kojim je osvajao naslove prvaka, a ove je sezone zabio i četiri pogotka.

Dolazak Kocijana veseli mnoge navijače jer bi to biti mogla naznaka da će se klub okrenuti svojim igračima, odnosno domaćem bazenu. Nove informacije javnost bi mogla saznati u četvrtak nakon sastanka Uprave kluba kada će se odlučiti ostaje li Stipić trener. Na tom sastanku mogle bi se riješiti neke nepoznanice oko sastava, ali i ciljeva za iduću sezonu.

Prvo okupljanje Slavenaši će imati na svom Ivan Kušek Apašu, a dogovoreno je šest prijateljskih utakmica. Prva se igra 23. lipnja u Murskoj Soboti, protivnik je slovenski prvak Mura. Šest dana kasnije u Sv. Martinu na Muri igra se sa poljskim Slaskom, dok je 7. srpnja na rasporedu provjera protiv Aluminija. Utakmica s Naftom, slovenskim drugoligašem igrat će se tri dana kasnije, a posljednje dvije provjere bit će određene naknadno, kao i protivnici.

Prvenstvo počinje 17. srpnja i odmah se igra s najtežim protivnikom, zagrebačkim Dinamom, i to u gostima, nakon čega slijedi domaći okršaj s Lokomotivom.

Najnovije objave