Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

U Novom Marofu nas očekuje zanimljivo predavanje o Ivanu Rabuzinu i Vjenceslavu Richteru

Predavanje će se održati u maloj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu u ponedjeljak u 18 sati.

- Oglas -

U sklopu 8. Rabuzinovih dana u Novom Marofu u ponedjeljak, 8. travnja, održat će se zanimljivo predavanje pod nazivom “Ivan Rabuzin i Vjenceslav Richter – primjer međukolegijalnog uvažavanja unatoč drugosti”.

Predavanje će održati Klara Macolić, mag. hist. art. u kojem će se osvrnuti na prijateljstvo i suradnju ovih dvojice različitih umjetnika. Njihovo druženje rezultiralo je i projektiranjem i izgradnjom kuće Ivana Rabuzina u Ključu i njegove obitelji u Zagrebu.

Rabuzinova kuća u Ključu
Rabuzinova kuća u Ključu // Foto: TZ Novi Marof

Klara Macolić diplomirala je povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnica je Rektorove nagrade za akademsku godinu 2018./2019. O temama iz područja moderne i suvremene umjetnosti sjeverne Hrvatske piše stručne radove te redovito izlaže na znanstvenim skupovima organiziranih od strane prestižnih institucija poput Instituta za povijest umjetnosti, Arhiva za likovne umjetnosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Galerije Klovićevi dvori ili Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti.

- Oglas -

Kao likovna kritičarka surađuje s varaždinskim muzejom, strukovnim udrugama i galerijama te je programska voditeljica HDLU-a Varaždin. Od akademske godine 2021./2022. radi kao asistentica na Sveučilištu Sjever (odjel za multimediju) gdje predaje na preddiplomskom i diplomskom studiju. Doktorandica je poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Mediji i komunikacija na istom sveučilištu, istaknuli su iz Turističke zajednice Grada Novog Marofa.

Predavanje će se održati u maloj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu u ponedjeljak u 18 sati.

FOTO U Novom Marofu počeli 8. Rabuzinovi dani: otvorena izložba ‘Od siromašne sreće do velikog svijeta’

Ujedno podsjećamo i na izložbu “Od siromašne sreće do velikog svijeta” na kojoj možete vidjeti djela Ivana Rabuzina te primjere njegove suradnje s umjetnicima svjetskog glasa poput Salvadora Dalia, Victora Vasarelyja ili pak njegove projekte za Zakladu Nobel i mnoge druge institucije, a koja je otvorena do 19. travnja također u Kulturnom centru Ivan Rabuzin.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti