Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

U Općini Križ obilježen Dan državnosti i blagdan Tijelova

Posjetili su spomen sobu poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u Galeriji Križ i položili vijence i zapalili lampaše kod centralnih križeva na groblju u Križu i Rečici Kriškoj

- Oglas -

Predstavnici Općine Križ predvođeni načelnikom Markom Magdićem i predsjednikom Općinskog vijeća Općine Križ Zlatkom Hrastićem, u pratnji članova Udruge branitelja Općine Križ te ostalih građana, u srijedu su obilježili Dan državnosti i blagdan Tijelova.

Tom prilikom posjetili su spomen sobu poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u Galeriji Križ i položili vijence i zapalili lampaše kod centralnih križeva na groblju u Križu i Rečici Kriškoj.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

- Oglas -

Povodom Dana državnosti čestitku je uputio općinski načelnik.

“Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Na današnji dan, kada ujedno obilježavamo i državni blagdan Tijelovo, 30. svibnja 1990. godine utemeljen je prvi demokratski izabrani Hrvatski sabor. Taj dan obilježavamo u spomen na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti. Obilježavajući Dan državnosti, odajemo počast svim hrvatskim braniteljima zahvaljujući kojima živimo u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj.

U ime Općine Križ, Općinskog vijeća Općine Križ, svih službenika Jedinstvenog upravnog odjela i svoje osobne ime, čestitam Vam Dan državnosti”, istaknuo je Marko Magdić.

Marko Magdić, načelnik Općine Križ
Marko Magdić, načelnik Općine Križ // Foto: Općina Križ
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti