Petak, 24. ožujka 2023.

U Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec obilježen početak Mjeseca hrvatske knjige i Erasmus dani

Dani Erasmusa, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, održala se ove godine 14., 15. i 16. listopada, a u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec te su dane učenici i učitelji obilježili dvjema aktivnostima

Preporučujemo

Jedina eTwinning škola u Koprivničko-križevačkoj županiji, Osnovna škola Koprivnički Ivanec, ove je godine prvi put, iako bez provedbenog iskustva u projektima programa Erasmus+, obilježila Dane Erasmusa.

Dani Erasmusa (Erasmus Days), prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, održala se ove godine 14., 15. i 16. listopada, a u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec te su dane učenici i učitelji obilježili dvjema aktivnostima.

Prva i službeno prijavljena aktivnost bila je ‘Razglednice lijepih pozdrava’ kroz koju su učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec s vršnjacima iz nekoliko europskih zemalja (Španjolska, Italija, Poljska, Danska, Finska, Turska) razmjenjivali razglednice obogaćene motivima kulturne baštine.

Učenici pozorno slušaju na aktivnosti
Učenici pozorno slušaju na aktivnosti // Foto: OŠ Koprivnički Ivanec

Druga aktivnost bila je vezana uz promociju slikovnice ‘Međuzvjezdana ljubavna priča’. Ova je aktivnost osobito značajna za učenike i učitelje Osnovne škole Koprivnički Ivanec, budući da je spomenuta priča – legenda prva tiskana slikovnica u izdanju same škole.

Ova je legenda nastala kao rezultat suradnje na međunarodnom eTwinning projektu CRAFT (CReAteaFairyTale), koji su učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec realizirali s učenicima iz Ploča, Italije i Španjolske tijekom školske godine 2020./2021.

Događaj predstavljanja slikovnice upriličen je povodom početka Mjeseca hrvatske knjige, moderirao ga je i osmislio školski knjižničar, Josip Ferlindeš, u matičnoj i područnoj školi, u ponedjeljak, 18. listopada, za učenike razredne nastave te su slikovnice i podijeljene učenicima od 2. do 4. razreda.

Osim knjižničara, predstavljanju slikovnice doprinijeli su i ravnateljica škole Kristina Furkes sa zamjenicom Irenom Rakuša te učitelji Jasmin Kadrić, Branka Stančin-Levanček, Selma Varović i Renata Glavica.

Učitelji i ravnateljica Osnovne škole Koprivnički Ivanec
Učitelji i ravnateljica Osnovne škole Koprivnički Ivanec // Foto: OŠ Koprivnički Ivanec

“I učitelji i ravnateljica izrazili su vjeru kako je ovo prvi u nizu ovako lijepih događaja i rezultata projektnih aktivnosti koje se provode u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec, a već je u pripremi i nekoliko novih eTwinning projekata te su počeli i planovi za prvi Erasmus+ projekt u kojem će sudjelovati naša škola”, kazala nam je Renata Glavica, učiteljica hrvatskog jezika.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti