Petak, 24. ožujka 2023.

U Peterancu svečano otvorena 29. Galovićeva jesen

U prigodnom programu nastupili su Bemian Duet, vrtićarci iz Dječjeg vrtića Lastavica, Teo Jambrek, Bruno Kašić i Ivana Betlehem te pjesnik Milan Frčko

Preporučujemo

Pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice u Galeriji ‘Ivan Sabolić’ u Peterancu svečano je otvorena 29. Galovićeva jesen.

Riječ je o književnom festivalu koji se organizira se u čast književnika Frana Galovića (1887.-1914.), rođenog upravo u Peterancu, a koji je prvi puta organiziran 1994. godine.

Prisutnima su se riječima dobrodošlice obratili načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić, predsjednik organizacijskog odbora Marko Gregur, zamjenik župana Ratimir Ljubić i uime Grada Koprivnice zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– Lijepo je vidjeti kako kultura povezuje ljude. Svake godine Galović, u smislu programa, raste i razvija se u različitim segmentima kreacije i mašte. Ove godine, njemu u čast, u dvorištu dviju zgrada Gradske uprave napravljena su dva prekrasna murala od strane poznatog umjetnika Leonarda Lesića što je dalo dodatnu vrijednost i ljepotu ovog festivala – kazala je zamjenica Ostriž prilikom prigodnog govora.

U prigodnom programu nastupili su Bemian Duet, vrtićarci iz Dječjeg vrtića Lastavica, Teo Jambrek, Bruno Kašić i Ivana Betlehem te pjesnik Milan Frčko. Tradicionalne mudline pripremila je Udruga žena Hrvatsko srce, a „friško“ pečene kestene u dvorištu Galerije pekli su vatrogasci DVD-a Peteranec.

Cjelokupni program festivala koji traje do 5. studenoga nalazi se ovdje.

Fotogaleriju s otvorenja možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti