Petak, 29. rujna 2023.

U pokaznoj vježbi Eksplozija plina u školi Kunovec 2022. sudjelovalo i koprivničko društvo Crvenog križa

Cilj vježbe bio je provjera spremnosti, organiziranosti i osposobljenosti operativnih snaga sustava civilne zaštite Općine Koprivnički Ivanec

- Advertisement -

Članovi Gradskog interventnog tima koprivničkog društva Crvenog križa sudjelovali su proteklog vikenda u pokaznoj vježbi operativnih snaga sustava civilne zaštite Općine Koprivnički Ivanec Eksplozija plina u školi Kunovec 2022.

Sudionici pokazne vježbe Eksplozija plina u školi Kunovec
Foto: GDCK Koprivnica

Tema vježbe je bila spašavanje unesrećenih osoba iz objekata pogođenim jakom eksplozijom te gašenje posljedično izazvanog požara u javnom objektu, a cilj vježbe provjera spremnosti, organiziranosti i osposobljenosti operativnih snaga sustava civilne zaštite Općine Koprivnički Ivanec.

Sudionici pokazne vježbe Eksplozija plina u školi Kunovec
Foto: GDCK Koprivnica

U vježbi su uz članove GIT-a Zdravka Jankovića, Matije Solarića, Stjepana Lončara, Ane Holcman, Nevenke Posavec i Marije Čižmek te predsjednika Općinskog društva Crvenog križa Koprivnički Ivanec Zvonka Jakupića, sudjelovali i članovi DVD-a Koprivnički Ivanec, HGSS Koprivnica, Županijski centar 112, Zavod za hitnu medicinu Koprivničko- križevačke županije te koprivnička Policijska postaja.

- Advertisement -
Sudionici pokazne vježbe Eksplozija plina u školi Kunovec
Foto: GDCK Koprivnica

Scenarij vježbe temeljio se na nastanku eksplozije plina u kotlovnici odnosno posljedično nastalog požara u Osnovnoj školi Kunovec.

“Potrebna je bila evakuacija i spašavanje iz zgrade škole u smislu spašavanja osoba koje su se tijekom eksplozije zatekle u školi. Četiri osobe su bile ozlijeđene, a kako bi ozljede bile što realističnije prikazane pobrinule su se volonterke koprivničkog Crvenog Križa, šminkerice Nevenka Posavec i Ana Holcman”, istaknuli su iz Crvenog križa Koprivnica.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti