Četvrtak, 18. travnja 2024.

U povodu Dana žena Općina Križ daruje vam besplatnu predstavu ‘Kaj je ljubav’

Predstava Kaj je ljubav nastala je u koprodukciji Kulturne udruge Glumački festival u Krapini i stalnog člana Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija Adama Končića

- Oglas -

Općina Križ i ove godine u povodu Dana žena u subotu, 9. ožujka, u Domu kulture Josip Badalić u Križu pripremila je besplatnu glazbeno-poetsku predstavu pod nazivom Kaj je ljubav.

Predstava Kaj je ljubav nastala je u koprodukciji Kulturne udruge Glumački festival u Krapini i stalnog člana Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija Adama Končića.

“U ovoj predstavi umješnost glumca, pjevača, kabare majstora nalazi svoj pravi trenutak pa će svi oni posjetitelji spremni na davno zaboravljen stih uz glazbenu pratnju, ali i istovremeno zabavu kroz glazbene brojeve itekako uživati”, najavljuju u pozivu iz Općine Križ.

- Oglas -

Radnja predstave smještena je u današnje vrijeme. Urbani prostor Zagreba, Krapine, Varaždina… u kojem se još uvijek mogu osjetiti sramežljivi proplamsaji kajkavskog govora sa svim njegovim prilagodbama vremenu u kojem, mada stidljivo, ali još uvijek ponosno živi.

Predstava vješto koketira s kabaretskom formom donoseći poeziju živućih autora; Ladislav Prežigalo, Zvonko Kudelić, Enes Kišević i Željko Krznarić, čiji stihovi na standardnom jeziku ne okolišaju već itekako komuniciraju s publikom u gledalištu dajući posvetu ljepšem spolu.

Glazbene brojeve na kajkavskom jeziku od kojih su neki poznatiji, a neki tek trebaju afirmaciju potpisuju autori Tomislav Goluban, Ivan Mikulić, Krešimir Končevski, Adalbert Turner, Ivan Kovačić te Zoran Predin, a izvode ih kvartet akademskih glazbenika orkestra kazališta Komedija Petar Haluza – violina, Vinko Grubešić – violončelo, Alan Dović – gitara i Tomislav Parmać – klavir.

Predstava Kaj je ljubav održat će se u subotu, 9. ožujka, s početkom u 19 sati.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti