Subota, 30. rujna 2023.

U Šemovcima održana Županijska smotra tamburaških orkestara i malih glazbenih sastava

Domaćini su bili članovi Kulturno-umjetničkog društva Zvirišće

- Advertisement -

U prostorijama Društvenog doma u Šemovcima je u nedjelju održana Županijska smotra tamburaških orkestara i malih glazbenih sastava.

Domaćini su bili članovi Kulturno-umjetničkog društva Zvirišće, a nastupili su i tamburaški sastavi HPD ‘Ferdo Rusan’ iz Virja, FA Koprivnica, KUD Prigorje te tamburaški sastav Kulturne udruga ‘Tomislav Franjić’ Kalinovac.

Smotru je otvorila Melita Ivančić, pročelnica Službe ureda župana Koprivničko-križevačke županije koja je uz čestitku organizatorima poručila kako će Županija i dalje biti snažna podrška u očuvanju hrvatske kulture i tradicije.

- Advertisement -

Riječi zahvale je uputila i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije Nada Šešić naglasivši važnost očuvanja kulturne baštine naših prostora.

Izvedbe je pratio i ocjenjivao selektor Hrvatskog sabora kulture Dražen Varga koji je ocijenio da su tamburaški sastavi FA Koprivnica, HPD ‘Ferdo Rusan’ Virje i tamburaški sastav Kulturne udruga ‘Tomislav Franjić’ Kalinovac bili najbolji te će predstavljati županiju na 30. Susretu tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu početkom studenog.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti