Petak, 24. svibnja 2024.

U šetnji koprivničkim parkom građani upoznali najzanimljivije biljke i stabla koja ga krase

Tulipanovac je najviše stablo u parku i visoko je 35 metara, a najniži je dud koji je, iako prilično vremešan, visok tek 1,2 metra

- Oglas -

Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj Komunalac je obilježio edukativnom šetnjom centralnim gradskim parkom.

Okupljeni građani uživali su u predavanju Nataše Njegovec, inženjerke hortikulture u Komunalcu, a okupljenima je predstavila najzanimljivije biljke i stabla koje već godinama, neka više i od 110 godina, krase koprivničku zelenu oazu u središtu grada.

“Revitalizacija parka koju smo napravili prije par godina unijela je mnogo novosti, neke smo stvari vratili na staro, a sadnja se nastavlja svake godine pa smo tako ove godine posadili već 29 novih stabala, a uz to i tisuće komada proljetnog i ljetnog jednogodišnjeg svijeća”, rekla je Nataša Njegovec.

- Oglas -

Tulipanovac je najviše stablo u parku i visoko je 35 metara, a najniži je dud koji je, iako prilično vremešan, visok tek 1,2 metra.

Koprivnički park dom je i posebnoj vrti crnogorice s takozvanim “zračnim korijenjem” koje strši izvan razine tla, a kesteni koji rasu uz Zrinski trg ovdje se nalaze od samog formiranja parka, odnosno više od 110 godina.

– Građani koji su nam se pridružili u šetnji imali su mnoštvo pitanja o pojedinim vrstama, ali i bogatoj povijesti parka koji godinama pruža zeleno utočište građanima, a o kojem danas brine 30-ak zaposlenika Komunalca iz sektora zelenih površina – istaknuli su iz koprivničkog Komunalca.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti