Subota, 4. prosinca 2021.

U sklopu Osnovne škole u Novigradu Podravskom izgrađena sjenica i obnovljena terasa

Ovim će se objektima podići kvaliteta obrazovnih uvjeta za učenike i nastavnike, kao i estetski doprinijeti vizuri same školske zgrade i okoliša

Preporučujemo

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek u srijedu su prisustvovali predstavljanju novoizgrađene sjenice i obnovljene terase u sklopu Osnovne škole prof. Blaža Mađera u Novigradu Podravskom.

Obnovu terase vrijednu 85.000 kuna financirala je Koprivničko-križevačka županija kao osnivač škole, a sjenicu koja je zamišljena i kao učionica u prirodi financirala je Općina Novigrad Podravski s 45.000 kuna.

Nova sjenica kraj škole u Novigradu Podravskom
Nova sjenica kraj škole u Novigradu Podravskom // Foto: kckzz.hr

Ovim će se objektima podići kvaliteta obrazovnih uvjeta za učenike i nastavnike, kao i estetski doprinijeti vizuri same školske zgrade i okoliša.

Obnovljena terasa
Obnovljena terasa // Foto: kckzz.hr

Ravnateljica škole Lidija Peroš zahvalila je Županiji na podršci i pomoći u svim aktivnostima te je ujedno predstavila planove i projekte za naredno razdoblje, a zahvalama se pridružio i predsjednik Općinskog vijeća Novigrad Podravski Zlatko Makar.

Rezanje svečane vrpce
Rezanje svečane vrpce // Foto: kckzz.hr

Zamjenik Ljubić izrazio je zadovoljstvo novouređenim prostorima, u kojima će jednako uživati i učenici i nastavnici te je naglasio kako je temeljni zadatak svake županije ulaganje u obrazovanje i briga o potrebama škola.

“Kroz suradnju s ravnateljima i prosvjetnim djelatnicima te kroz investicije, Županija osigurava najbolje uvjete za školarce”, rekao je zamjenik Ljubić zahvalivši se pritom i na suradnji s Opcinom

Kako bi djeci i nastavnicima još više uljepšali boravak u školi, Županija će financirati i uređenje okoliša raznim biljkama.

Nastup osnovnoškolaca
Nastup osnovnoškolaca // Foto: kckzz.hr

Podsjetimo, novigradska škola posjeduje certifikat međunarodne Eko-škole, a djelatnici škole već godinama predano rade na podizanju svijesti među učenicima o zaštiti okoliša te zbrinjavanju i razvrstavanju otpada.

U sklopu svečanosti otvorenja, učenici su za goste i uzvanike priredili i bogat kulturno-umjetnički program kojim su kroz pjesmu, glazbu, ples i recitacije predstavili dio svojih aktivnosti koje provode u sklopu nastave, priopćili su iz županijske uprave.

Nastup osnovnoškolaca
Nastup osnovnoškolaca // Foto: kckzz.hr

Nastup osnovnoškolaca
Nastup osnovnoškolaca // Foto: kckzz.hr

Najnovije objave