Subota, 26. studenoga 2022.

U srijedu dodjela nagrada za najbolje kratke priče na kreativnom natječaju koprivničke Knjižnice

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' ovim svojim programom poticanja kreativnog pisanja ističe komplementarnost pisanja i čitanja kao nerazdvojnih karika na putu literarnog teksta prema čitateljima

Preporučujemo

U srijedu, 5. listopada u 18 sati u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’ Koprivnica (Stručno-znanstveni odjel, 2. kat) održat će se dodjela nagrada i predstavljanje nagrađenih autora na kreativnom natječaju ‘Pravda i nepravda u Koprivnici’.

Prvo mjesto i nagradu pet knjiga Naklade Ljevak osvojila je Nikolina Sabolić iz Koprivnice za priču Stol.

Drugo mjesto i nagradu četiri knjige Nakladničke kuće Znanje osvojio je Zoran Odžić iz Koprivnice za priču Koprivnički proces.

Treće mjesto i nagradu tri knjige Nakladničke kuće Šareni dućan osvojili su Luka Katančić iz Koprivnice za priču Ennui te Mia Prović iz Zagreba za priču Emil i detektivi.

Nikolina Sabolić
Nikolina Sabolić // Foto: Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’

S nagrađenima će razgovarati članice stručnog povjerenstva za odabir najbolje kratke priče na kreativnom natječaju Sonja Delimar, prof., dr. sc. Lidija Dujić i dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina (predsjednica Povjerenstva).

Knjige će nagrađenim autorima uručiti predstavnici sponzora – nakladničkih kuća Naklada Ljevak, Znanje i Šareni dućan.

Posebni gosti programa dolaze sa Sveučilišta Sjever. To su Noa Skračić–Pustaj, prvostupnica na studiju medijskog dizajna i Toni Franović, akademski slikar. Noa se istaknula u svojoj studentskoj generaciji s neobičnim završnim radom – knjigom ‘Stojim i gledam kako postojim’ koju je napisala, dizajnirala i ilustrirala pod mentorstvom svojeg profesora Tonija Franovića.

Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ ovim svojim programom poticanja kreativnog pisanja ističe komplementarnost pisanja i čitanja kao nerazdvojnih karika na putu literarnog teksta prema čitateljima.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti