Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

U tehnološku modernizaciju proizvodnje Podravka investira 30 milijuna kuna

Riječ je o investiciji usmjerenoj na nabavku linija za proizvodnju i pakiranje ekstrudiranih proizvoda u okviru tvornice Koktel peciva smještenoj u Koprivnici

Preporučujemo

U sklopu nedavno najavljenog investicijskog ciklusa Grupe Podravka, uprava koprivničke Podravke donijela je odluku o investiranju gotovo 30 milijuna kuna u tehnološku modernizaciju Podravkine proizvodnje.

Riječ je o investiciji usmjerenoj na nabavku linija za proizvodnju i pakiranje ekstrudiranih proizvoda u okviru tvornice Koktel peciva smještenoj u Koprivnici, istaknuli su iz kompanije.

S ovom investicijom Podravka će u potpunosti modernizirati ovaj tehnološki i radni proces što će, pored podizanja efikasnosti samog proizvodnog procesa, stvoriti pretpostavke za proizvodnju postojećih, ali i novih proizvoda iz segmenta žitarica za djecu.

Kada je riječ o tržištu žitarica za djecu, Podravka sa svojom markom Lino zauzima vodeću poziciju na domaćem tržištu dok je na tržištima Slovenije i Srbije jedan od najetabliranijih ponuđača. Instalacijom nove linije za proizvodnju, podiže se kapacitet proizvodnih mogućnosti, a time i mogućnosti za daljnji rast i razvoj spomenutog asortimana proizvoda.

Modernizacija Podravkinih proizvodnih cjelina nastavit će se i u narednom razdoblju te je namjera kompaniju dovesti na optimalnu razinu razvijenosti kako bi mogla adekvatno odgovoriti sve većim zahtjevima brojnih tržišta na kojima posluje, a ujedno stvoriti kvalitetnije uvjete za rad, naglasili su iz Podravke.

- Advertisement -

Najnovije objave