Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

U teškoj prometnoj nesreći stradao biciklist, mladi vozač BMW-a ‘pokupio’ ga je na ‘zebri’

I biciklist i vozač BMW-a, koji inače nije ni smio voziti, imali su zeleno svjetlo na semaforu, ali se nije poštivala prednost

Preporučujemo

U nedjelju oko 19.30 sati 37-godišnjak je upravljao biciklom te se kretao nogostupom Ulice grada Vukovara u smjeru istoka Zagreba, a da se na mjestu gdje nema biciklističke staze ili biciklističke trake nije kretao što bliže desnom rubu kolnika.

Dolaskom do raskrižja sa Strojarskom cestom nastavio se kretati u smjeru istoka prelazeći kolnik Strojarske ceste po obilježenom pješačkom prijelazu, dok mu je na semaforu za njegov smjer kretanja, odnosno bicikliste i pješake bilo upaljeno zeleno svjetlo.

Tada je na njega naletio osobni automobil marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom određene kategorije, a kretao se Ulicom grada Vukovara trakom namijenjenom za skretanje udesno u smjeru zapada te je također u navedeno raskrižje ušao na znak zelenog svjetla za svoj smjer kretanja.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 37-godišnji biciklist, a liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

- Advertisement -

Najnovije objave