Petak, 12. kolovoza 2022.

U teškoj prometnoj nesreći u Međimurju smrtno je stradao mladi gimnastičar Antonio Vuk

U osobnom automobilu nalazilo se dvoje putnika, 20 i 21-godišnjaci. Nažalost, 21-godišnji putnik preminuo je u vozilu hitne pomoći prilikom prijevoza u Županijsku bolnicu Čakovec

Preporučujemo

U sinoćnjoj prometnoj nesreći u Zebanec Selu život je izgubio Antonio Vuk (21) iz Čakovca, član Gimnastičkog kluba ‘Marijan Zadravec Macan’ iz Čakovca.

Mladić je nažalost preminuo na putu u čakovečku bolnicu.

– Znam ga od rođenja. Bio je talentirani gimnastičar i neobično ju je volio. Nakon prestanka s aktivnim natjecanjem, bio je sudac, a sad je završavao školu za trenera. Antonio je bio omiljen član naše gimnastičke obitelji, društven, voljen… Bili smo ponosni što će biti član trenerske ekipe. Gimnastuički klub bio mu je drugi doma. Strašno. Ne mogu vjerovati. Bolno je to. Svi smo šokirani – rekao je sportski direktor Gimastičkog kluba Čakovec Mario Vukoja za Međimurski.hr.

Međimurska policija izvijestila je o prometnoj nesreći koja se u četvrtak oko 21.18 sati dogodila u naselju Zebanec Selo.

Mladi, 20-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 1,76 g/kg, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć).

Zbog toga je u lijevom zavoju vozilom sišao izvan kolnika udesno, gdje je prednjim kotačem udario u rubni kamen te u nastavku kretanja u zemljanu površinu, nakon čega je
došlo do višestrukog prevrtanja vozila.

U osobnom automobilu nalazilo se dvoje putnika, 20 i 21-godišnjaci. Nažalost, 21-godišnji putnik preminuo je u vozilu hitne pomoći prilikom prijevoza u Županijsku bolnicu Čakovec.

Privatnim vozilom u Županijsku bolnicu Čakovec prevezen je 20-godišnji putnik, dok će se ozljede okvalificirati naknadno. Vozač u prometnoj nesreći nije zadobio ozljede.

Na Odjelu Županijske bolnice Čakovec nad mrtvim tijelom 21-godišnjeg putnika obavit će se sudska obdukcija.

Zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, 20-godišnji vozač je uhićen i doveden u prostorije Policijske uprave međimurske
te će tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku.

Posljednji ispraćaj Antonija Vuka bit će u subotu, 23. srpnja u 15 sati na čakovečkom gradskom groblju u Mihovljanu.

- Advertisement -

Najnovije objave